StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-04-2014
Bijgewerkt op:10-04-2014 18:13

Briljanten bruidspaar Visser – Bos

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Op 8 april 1949 gaven Gert Visser en Trijn Bos elkaar het jawoord in het Oude Stadhuis te Montfoort. Dus reden genoeg omdat briljanten bruidspaar vandaag 8 april 2014 eens in het zonnetje te zetten. Ook vooral omdat het volgens Gert op hun trouwdag pijpestelen regende.

Naast de vele felicitaties, ontvingen ze vandaag ook een brief van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima die hen geluk wensten. Burgemeester Jansen kwam met een prachtige bos bloemen de felicitaties overbrengen van het gemeente bestuur.

Beiden in 1925 geboren, en getogen in Montfoort. Gert is geboren op Mastwijk en Trijn in Utrecht.

Ze leerden elkaar kennen op de kermis, die toen nog op De Plaats werd gehouden. De verkeringstijd was in de oorlog en daarna zijn ze nog ruim een jaar in ondertrouw geweest. Ze hebben beiden een werkzaam leven achter de rug. Ze begonnen allebei met werken op hun 14 jarige leeftijd. Gert is begonnen bij de Fa. Splinter op de oude Steenoven; hij was daar verantwoordelijk voor het werkende houden van de oven als stoker en daarnaast was hij snijder en steendraaier. Trijn werkte in Woerden op een kledingatelier en ze wist nog precies te vertellen, dat zij zelf het trouwpak van Gert heeft gemaakt. Voor haarzelf werd het een donkerblauwe trouwjurk, want echt witte stof was vlak na de oorlog moeilijk te krijgen.

Hun eerste huis was het welbekende “De Vlijt”, waar op de bovenverdieping een gedeelte kon worden gehuurd, maar al snel daarna vertrokken ze naar de Nieuweweg op Willeskop. Na deze periode kwamen ze naar de kern van Montfoort en wel de Achterstraat waar ze vele jaren met heel veel plezier hebben gewoond. Trijn stelde zelfs nu nog, terwijl ze al een aantal jaren in het Antoniushof wonen, dat ze die tijd erg mist.

Genieten van alle cadeau's, bloemen en kaarten.

Ondertussen was Gert van baan veranderd en ging hij werken bij de nog bij veel oud Montfoortenaren bekende koekjesfabriek van Iterson. Daar heeft hij 12 jaar gewerkt, totdat hij een prachtige baan kreeg bij de Jaarbeurs in Utrecht. Voor tal van evenementen moesten daar in de binnen hallen vloeren aangelegd worden met daaronder allerlei voorzieningen, zoals kabels en telefoonleidingen.

Nu genieten beiden van hun oude dag en ondanks dat Trijn niet veel meer buiten komt, worden ze nog regelmatig door één van hun kinderen opgehaald. Ze kregen zelf 3 kinderen, twee zoons en een dochter en hebben inmiddels 7 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Gezamenlijk met hun kinderen zullen ze hun bruiloft in het weekend vieren tijden een grandioos feest in Vianen.

Hun oude huis in de Achterstraat en het huidige uitzicht vanuit het Antoniushof

        

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024