Bijgewerkt op:06-04-2014 21:34

M.S.V. '19 wint van Vreeswijk

Bron: v.v. M.S.V. '19

Dit weekeinde een op papier interessante ontmoeting in 4H, tussen de nummers drie en vier op de ranglijst.

In Montfoort ontmoette de thuisploeg M.S.V.’19 opponent Vreeswijk. Vreeswijk op een derde plek in de ranglijst met 30 punten uit 19 wedstrijden en v.v. M.S.V.’19 daar vlak onder, met 28 punten uit evenzovele ontmoetingen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het bezoekende Vreeswijk niet gekomen was om met dominant voetbal te bewijzen dat het een terechte tweede plaats op de ranglijst innam. Met elf man op de eigen helft loerden de bezoekers op de counterkansen.

Daartegenover zette MSV’19 het bekende combinatievoetbal en veel druk bij balverlies. Balverlies, wat overigens (te) veel en (te) vaak plaats vond. Kortom: MSV’19 speelde zelf niet goed, maar Vreeswijk kon wat dat betreft ook geen potten breken. Apropos, breken: in de zestiende minuut brak Hugo Peters namens MSV de wedstrijd open, met een afstandsschot, waarop Vreeswijk-doelman Tommy van de Berg zich verkeek en over de bal heen dook: MSV aan de leiding: 1-0.

Twee minuten later werd een schitterende MSV-aanval over verschillende schijven, opgezet door Hobie Gras, die met een dieptepass Hugo Peters bereikt, die op zijn beurt de bal terugbrengt bij Gras, waarbij Gras een voorzet afgeeft, die tot doelpunt wordt gepromoveerd door Dyon Plas: 2-0.

Daarna kreeg MSV een groot aantal kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar met name doelpuntenmaker Dyon Plas bleek in het verdere verloop van de strijd kampioen kansenmissen, zodat Vreeswijk kon blijven hopen op een beter resultaat. De manschappen van trainer-coach Henri Berghoef bleken echter te zeer verzwakt door het ontbreken van belangrijke spelers, waardoor het voor MSV-doelman Wesley Oostrom een gemakkelijke middag werd. Pas in de de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het eventjes penibel in het doelgebied van Oostrom, waarbij de grootste kans ontstond bij een voorzet van Maxim van der Klij, waarbij de ingevallen Brian Arendse net een paar centimeter lengte tekort kwam om de bal op het doel van Oostrom te kunnen koppen.

Daarna pakte MSV de boel weer goed op en met name werd het weer ietsje sterker voorin, toen A-junior Bart Vianen en tweede elftalspelers Ferdy Brand en Raymond Derks waren ingevallen voor de moegestreden Ruben Peters, Mark Kemp en Sven Vos.

Onder een goed leidende scheidsrechter van Dijen haalde MSV’19 de 2-0 voorsprong moeiteloos over de eindstreep, waardoor het Vreeswijk op de ranglijst passeert en het Odijk tot op twee punten benadert. Volgende week de “clash” tussen Odijk en MSV’19, waarbij het dus nu gaat om de tweede plaats op de ranglijst. Het blijft spannend in 4H.

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)