Geplaatst op:06-04-2014
Bijgewerkt op:06-04-2014 21:33

v.v. Montfoort ondanks goed voetbal toch met lege handen

Vooraf waren de verwachtingen bij Montfoort niet al te hoog gespannen. Immers, de ploeg van trainer Emanuel Sluijs moest het opnemen tegen de nummer 2, Quick Boys uit Katwijk, die nog volop in de race is als het gaat om het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

Montfoort daarentegen heeft nog volop met degradatiezorgen te maken. Met DOVO staat de ploeg weliswaar net boven de streep als het gaat om directe degradatie, maar lijkt het spelen van nacompetitie nauwelijks te voorkomen.

Montfoort moest het vanaf het eerste fluitsignaal doen zonder aanvoerder Joost van Apeldoorn. Verrassend was het plekje in de basis voor Armand Neeskens, die na lang blessureleed eindelijk een zeer verdienstelijk debuut maakte in de competitie, terwijl ook Miquel Ballo weer plaats op de bank had genomen.

In de 1e helft was het verschil tussen beide ploegen nauwelijks waar te nemen, sterker nog Montfoort kreeg nog de beste kansen om op voorsprong te komen. Het waren echter doelman de Groot en de lat, die Montfoort van scoren afhielden. Mede daardoor werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Na rust kreeg het bijna 200-koppige publiek eenzelfde beeld voorgeschoteld, met dit verschil dat er nu wel doelpunten vielen. In de 59e minuut was het Roy Gruters, die de ban brak en zijn ploeg op een op dat moment verdiende voorsprong bracht. Montfoort kon er slechts kort van genieten, want 2 minuten later was het Derek van der Plas, die met een van richting veranderde inzet beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg iets meer de overhand en was het in de 73e minuut invaller Jeroen ketting, die zijn ploeg koppend op een 2-1 voorsprong bracht.

In het laatste kwartier was de spanning om te snijden en ontstonden er over en weer de nodige kansen. In de score kwam echter geen verandering meer.

Hoewel Montfoort opnieuw met lege handen achter bleef zijn er toch nog mogelijkheden. Voor trainer Sluijs is het prettig om te weten, dat de ziekenboeg nagenoeg leeg is en er afgelopen zaterdag ook geen kaarten vielen.

Door het gelijke spel van Sportlust’46 tegen ODIN’59 blijft Montfoort ook nu nog net boven de streep voor directe degradatie. DOVO liep na winst op SDV Barneveld weliswaar 3 punten uit, maar komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar op sportpark Hofland. Bij winst behoudt Montfoort ook een kleine kans om degradatie te ontlopen, bij verlies is Montfoort sterk afhankelijk van anderen en wordt de situatie wel heel moeilijk.