StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-04-2014
Bijgewerkt op:06-04-2014 13:14

Badminton 'is vet cool'

  

Deze reactie was vaak te horen wanneer de clinic was afgelopen. Badmintonvereniging Luck Raeck uit Montfoort organiseerde de afgelopen week voor leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 een badmintonclinic. Tijdens de reguliere gymlessen kregen de leerlingen de kans om via een leuke, speelse manier kennis te maken met de sport badminton. Dit jaar deden de Howiblo, Graaf Jan van Montfoortschool, de Hobbitstee, Het Kompas en de Heeswijkschool mee. In totaal deden meer dan 400 kinderen aan de clinics mee. 

De trainer van Luck Raeck Maarten Lelieveld verzorgde een complete gymles, waarin alle aspecten van de sport de revue passeerden. De lessen begonnen met een warming up. Daarna werd in een demonstratie laten zien hoe snel de sport eigenlijk is. Vervolgens werden op verschillende banen de diverse oefeningen gedaan. Zo werd er op 2 banen naar elkaar overgespeeld, waarbij het eerst rechtdoor ging, terwijl het op de andere baan schuin naar elkaar werd gespeeld. Op de derde baan moesten de leerlingen shuttles met de hand naar elkaar overgooien.

Buiten de banen werden 2 andere oefeningen gedaan. Er stond een korfbalkorf opgesteld en de leerlingen moesten de shuttle proberen in de korf te spelen. Dat viel zelfs voor geoefende spelers niet mee. Aan de muur waren nummers geplakt die met de shuttle geraakt moesten worden. Ook niet eenvoudig. De leerlingen werden zo van oefening naar oefening geleid, waarbij ze aan het einde nog een cooling down moesten doen.

Na afloop vonden de waardebonnen voor 2 keer gratis meespelen gretig aftrek. Hier en daar was er zelfs een handtekeningen sessie nodig voor onze trainer. Al met al kan Luck Raeck terugzien op een geslaagde clinic voor de  basisscholen in Montfoort. Voor meer informatie kan iedereen terecht op www.luck-raeck.nl.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024