Geplaatst op:24-03-2014
Bijgewerkt op:24-03-2014 20:21

M.S.V. '19 legt het af tegen U.V.V.

Bron: Hans Kolfschoten

Als het deze middag op balbezit aankwam zou MSV'19 de uitwedstrijd tegen U.V.V. dik gewonnen hebben. De punten zijn echter te verdienen door het scoren van doelpunten en aan een paar schaarse uitvallen en een enkele keer dat de Utrechtse formatie over de middellijn kwam had de thuisploeg genoeg om 2 doelpunten te scoren en MSV'19 met lege handen terug naar Montfoort te zenden.

Daarbij moet gezegd dat een belangrijk aandeel voor het Montfoortse verlies was weggelegd voor de 48-jarige doelman van U.V.V., Brian Fronik, die zijn ploeg op de cruciale momenten wist bij te staan en de 0 op het bord kon houden.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na een kwartier spelen. MSV mocht opbouwen en controleren. U.V.V. beperkte zich tot verdedigen. Echte scoringskansen wist MSV'19 niet te creëren en het gevaarlijkst was nog U.V.V. aanvoerder Daan de Groof, die via een kopbal vanuit een corner dichtbij een doelpunt was, na tien minutenspelen. Vijf minuten later was het dezelfde aanvoerder de Groof die zijn ploeg op voorsprong zette.

Hierop rechtte MSV de rug en binnen de minuut had Dyon Plas mogelijkheid om te scoren via een voorzet van Mark Kemp, maar was het doelman Fronik die redding bracht. Vervolgens kreeg Mark Kemp, ditmaal vrijgezet door Dyon Plas een prima scoringskans, maar was het opnieuw Fronik, die een gelijkmaker in de weg stond.

Daarmee was het aantal kansen nog niet verkeken en leek een op de lat geschoten bal van Mark Kemp in de rebound door Sven Vos in het doel te worden geschoten, maar even daarvoor bevond Vos zich in buitenspelpositie, hetgeen was opgemerkt door de scheidsrechter van dienst, de heer Hovinga. Aldus brak de rust aan met een 1-0 score voor thuisploeg U.V.V.

Na de thee dicteerde M.S.V. opnieuw het spel. Een cornerbal werd ingekopt door Dyon Plas, maar ook nu weer stond doelman Fronik in de weg. Ook een afstandsschot van Rutger Hilhorst werd gepareerd door Fronik.

Vijf minuten voor het verstrijken van de tijd bracht invaller Mohamed Moussaten zijn ploeg op 2-0, waarmee hij alle Montfoortse hoop op een beter en verdiend resultaat de grond in boorde.

Ook het inzetten van A-junioren Bart Vianen en Niek de Bruin mocht niet meer baten. Alhoewel MSV aanvallend weer nieuwe impulsen kreeg, kwamen er onvoldoende doelpuntrijpe kansen. Het was zelfs U.V.V. wat (weer vanuit een counter) het dichtst bij een hogere score kwam, maar Jim Vendrig wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken.

U.V.V. - v.v. M.S.V.'19 eindigt in 2-0.