Geplaatst op:23-03-2014
Bijgewerkt op:23-03-2014 18:09

Getergd v.v. Montfoort boekt belangrijke overwinning op Putten

Na de kansloze missie bij Sportlust’46 waren de thuiswedstrijden daaropvolgend van cruciaal belang als het gaat om behoud in de Hoofdklasse. Montfoort ging tegen sdc Putten de wei in als voorlaatste in de competitie. Er waren echter in vergelijking met de week ervoor belangrijke verschillen in de teamsamenstelling. Zo keerden Nicolai Verbiest en aanvoerder Joost van Apeldoorn terug van een schorsing en nam doelman Johan Verkerk na wekenlang blessureleed, opgelopen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Lisse, weer plaats onder de lat. Alleen ontbrak Miquel Ballo nog door een hamstringblessure.

Met de terugkeer van deze spelers leek Montfoort duidelijk aan kwaliteit te hebben gewonnen en moest en zou dit uitbetaald moeten worden in een overwinning. Dat leek echter gemakkelijk gezegd, want sdc Putten, dat na een jaar 1e klasse weer terugkeerde op het één na hoogste niveau, was er alles aan gelegen om een stevige middenmoter te blijven, maar keek met een schuin oog ook nog naar Bennekom, de ploeg, die nog concurrent zou kunnen zijn als het gaat om een degradatieplaats.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok Montfoort fel ten strijde, waardoor Putten bij het veroveren van de bal op de counter kon spelen. Met deze tactiek kregen de gasten in de 1e helft dan ook 2 grote kansen om op voorsprong te komen. Maar dan moest men wel de herstelde Johan Verkerk passeren.

De dadendrang van Montfoort werd in de 1e helft niet beloond, maar in de 2e helft leek het een kwestie van tijd alvorens Montfoort op voorsprong zou komen. In de beginfase van de 2e helft kreeg Putten nog een grote kans, maar daarna zakte de ploeg ver terug. Na 15 minuten werd aanvaller Bart Roelofs in de 16 meter licht aangetikt en restte scheidsrechter Selier slechts een verwijzing naar de penaltystip. Topscoorder Denny van Loen voltrok onberispelijk het vonnis, waardoor zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Daarna was het voor het merendeel Montfoort, dat het spel dicteerde en kwamen de gasten zelden in de buurt van doelman Verkerk.

De laatste stuiptrekking zat in de blessuretijd toen doelman Verkerk met een schitterende reflex de bal uit de hoek wist te tikken, waarna het verlossende eindsignaal klonk

Door deze overwinning liep Montfoort uit op de concurrentie, maar door een verrassend verlies van Bennekom tegen Huizen heeft Montfoort nog kans om helemaal uit het degradatiegebied te ontsnappen. Dan zal echter opnieuw een huzarenstukje uitgehaald moeten worden notabene tegen datzelfde Bennekom. Gelukkig voor trainer Emanuel Sluijs liep zijn ploeg, als het om gele en rode kaarten gaat, niet al teveel averij op en kan hij zaterdag ook weer over hetzelfde team beschikken als afgelopen zaterdag.