StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-03-2014
Bijgewerkt op:21-03-2014 09:49

Oranje Fonds start in Utrecht na NLdoet nu ook NLgeeft

Bron: Rosanne Prinsen, nl Geeft
  

Fonds helpt Utrechtse organisaties fondsenwerven

Mensen willen maatschappelijke organisaties graag helpen. Vandaag gaan tijdens NLdoet zo’n 325 duizend vrijwilligers aan de slag. Organisator het Oranje Fonds ziet echter ook dat deze organisaties daarnaast regelmatig geld nodig hebben voor relatief kleine zaken. Een training voor extra vrijwilligers, nieuwe sport- en spelmaterialen of een AED in het dorpshuis. Aansluitend aan NLdoet start het Oranje Fonds vandaag de nieuwe campagne NLgeeft. Het Fonds helpt organisaties daarmee fondsenwerven om juist die kleine doelen te bereiken. Al ruim 440 organisaties doen mee, waarvan 17 in Utrecht. Nog eens 59 organisaties gaan collecteren in 15 Utrechtse gemeenten. Samen motiveren ze heel Nederland om organisaties in de eigen buurt te steunen; heel lokaal en heel concreet via www.NLgeeft.nl.   

Maatschappelijke organisaties moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen om hun activiteiten te kunnen blijven uitvoeren. Fondsenwerving is voor hen lastig te organiseren en kostbaar. Het Oranje Fonds helpt hen daar nu bij met fondsenwervingsplatform www.NLgeeft.nl. In de periode tussen NLdoet en Koningsdag voeren het Fonds en de organisaties campagne om zo veel mogelijk geld op te halen voor hun concrete wensen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid en belastingvoordeel voor de donateurs oplevert. Voor het eerst test het Oranje Fonds ook met een collecte in Overijssel en Utrecht, waar 1500 vrijwilligers langs zo’n 350 duizend voordeuren gaan.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “Met NLdoet en NLgeeft bouwen we samen aan een sterke sociale samenleving; heel lokaal en heel concreet in je eigen buurt. Stichtingen en verenigingen spelen een enorme rol in het samenbrengen en verder helpen van mensen. Hulp van ons allemaal is daarbij onmisbaar en met NLgeeft kan heel Nederland dat nu ook concreet bieden. Wij hopen dat iedereen een kleine bijdrage wil leveren om hen te helpen. Je kunt nu geld doneren via www.nlgeeft.nl.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024