Geplaatst op:25-02-2014
Bijgewerkt op:25-02-2014 12:51

Dik verlies voor de Valk dames 1

Bron: Marieke van Breukelen

Donderdagavond 20 februari 2014 reisde de Valk dames 1 uit Montfoort af naar Utrecht voor een wedstrijd tegen Switch dames 1, die momenteel op de tweede plek staat. Helaas door de voorjaarsvakantie en blessureleed was er een krappe bezetting. Maar gelukkig gingen Ilse de Langen en Jip den Houdijker mee om het team te versterken. Met behulp van hen bestond het team uit 7 koppen. Hans, Yvonne, moeder van Yvonne en Henny stonden gelukkig ook aan onze kant van het veld om te coachen, aan te moedigen en om de bank een beetje op te vullen! Daarnaast nog de trouwe supporters: Nina, Jim en Brenda op de tribune als optimale ondersteuning tijdens deze wedstrijd!

Vol goede moed begon het jonge en fanatieke de Valk aan de wedstrijd. Vol concentratie werd er gespeeld in de eerst set, wat resulteerde in een lichte voorsprong aan het begin van de set. Gedurende de set ging het lang gelijk op. Ondanks het spelen op andere plekken (Mieke Vlooswijk als buitenaanvaller, Ilse de Langen voor het eerst middenaanvaller) wist iedereen goed zijn plek. Er werd enthousiast gespeeld en gevochten voor elk punt. Jammer genoeg ging deze set toch naar Switch met 25-20.

De set daarop verliep iets minder soepel. Voornamelijk was de pass niet onder controle waardoor de bal te gemakkelijk bij Switch terug kwam en de Valk daardoor de ballen om de oren kregen. Helaas werd deze set met ruime cijfers verloren: 25 -7.

Over de gehele wedstrijd gezien werd er goed geserveerd door de dames van de Valk. De Valk zette meer druk, waardoor de stand gelijk op liep. Er werd weer goed gepasst, waardoor de aanvallers ook weer aan het werk konden. Toch was het niet goed genoeg om de set te pakken. Met 25-21 ging ook deze set naar Switch.

In de laatste set was de koek op. De Valk stond al snel tegen een geruime achterstand aan te kijken, en wist dit niet meer in te halen. De set werd verloren met 25 – 10.

Op naar de volgende wedstrijd op 8 maart om 20.00 uur in de Hoflandhal te Montfoort tegen Volleer dames 1. Komen jullie ook kijken en na afloop een drankje drinken in de kantine!?