StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:13-02-2014
Bijgewerkt op:13-02-2014 14:54

Streekfonds wil rotondes met niveau

Bron:
  

Goede ondernemers willen werken in een mooie omgeving. Dat is de basisgedachte van het Streekfonds als zij nadenkt over rotondes in de Utrechtse Waarden. En dus zoekt het Streekfonds  ondernemers die hun naam willen verbinden aan een streekeigen rotonde en de aanleg en het beheer ervan mogelijk maken. En dan niet met een forse reclame, maar bescheiden, een handtekening onder de streek.

In deze tijd willen ondernemers betrokken zijn en transparant naar hun stakeholders. Met een streekeigen rotonde laat de onderneming zien dat zij de kwaliteit van de leefomgeving belangrijk vinden. De plek waar hun medewerkers, klanten en relaties wonen, werken en leven, belangrijk vinden. Dat is iets anders als reclame maken voor jezelf, het is een dieper niveau van betrokkenheid. En dat vraagt ook rotondes van niveau.

Een streekeigen rotonde is een open grasland met schuin staande knotbomen die de openheid, de zuidwesten wind en het groene karakter van het gebied kenmerken. De wind tilt een ring van roestend corten-staal uit het grondlichaam iets omhoog. De vormentaal heeft verbinding met het landschap van De Utrechtse Waarden. Waar vroeger alle vervoer in het gebied over het water ging langs rivieren, weteringen en sloten, gaat dat nu over wegen. En vroeg of laat komen de wegen uit op een rotonde als een ontmoetingsplaats. Dat zijn nu beeldbepalende plekken en die moeten er goed uit zien.

Er zijn 4 gemeentelijke rotondes in IJsselstein, 1 in Lopik, 1 in Oudewater en 1 in Montfoort waar het Streekfonds samen met bedrijven een streekeigen rotonde kan aanleggen en beheren. De rotondes langs provinciale wegen kunnen we niet vormgeven, omdat de provincie Utrecht gekozen heeft voor het verkopen van beheer voor reclame. Op de streekeigen rotonde komt een cortenstalen plaat met daarin een kleine glasplaat met nog kleinere gravure. Als een bescheiden bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving.

Het Streekfonds De Utrechtse Waarden wil samen met de streek werken aan de kwaliteit van de leefomgeving, vitaliteit van het gebied en verantwoordelijkheid. Het Streekfonds verbindt tijd, creativiteit en geld van inwoners en ondernemers om “dingen die er toe doen” mogelijk te maken.

De Utrechtse Waarden is het gebied tussen A12, de Lek, IJsselstein en de Vlist.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024