StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-02-2014
Bijgewerkt op:06-02-2014 12:21

Gemeente verbaasd over goedkeuring Provincie op kostentoedeling HDSR

Bron: gemeente Montfoort
  

De gemeente Montfoort roept de Gedeputeerde Staten van Utrecht op de kostentoedeling van het HDSR te bespreken in het InterProvinciaal Overleg (IPO). Ook vraagt de gemeente om het dossier onder de aandacht te brengen van de minister en de VNG. In een brief uit de gemeente haar verbazing over de goedkeuring van de Gedeputeerde Staten van Utrecht inzake de kostentoedeling.

In augustus 2013 legde het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) een voorgestelde aanpassing van de kostentoedelingsverordening ter inzage. In reactie daarop hebben 14 gemeenten een zienswijze ingediend. Ook de provincie Utrecht diende een zienswijze in. In de zienswijzen wordt gesteld dat de voorgestelde wijziging onwenselijk is, niet past binnen de vastgestelde bestuurlijk kaders en niet is onderbouw met inhoudelijke en feitelijke argumenten.

Wethouder Weierink is verbaasd over de goedkeuring van de Gedeputeerde Staten van Utrecht, temeer omdat de provincie zelf ook een zienswijze heeft ingediend tegen het voorgestelde besluit van de HDSR. “De onderbouwing is dat goedkeuring enkel kan worden onthouden wanneer er sprake is van strijd met het recht. Het kan zijn dat de HDSR handelt binnen de wet, maar het is wat mij betreft zeer de vraag of het bestuur ook handelt in de geest van de wet. Op basis daarvan hadden de Gedeputeerde Staten hun goedkeuring kunnen onthouden. Ook vraag ik mij af of deze nieuwe kostentoedeling niet voortkomt uit een financieel probleem van de HDSR. Mocht dat het geval zijn, dan stel ik voor dat zij een fusie met het waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek gaan overwegen.”

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024