Geplaatst op:02-02-2014
Bijgewerkt op:02-02-2014 12:37

v.v. Montfoort boekt belangrijke overwinning op ODIN’59

In alle ontmoetingen bij ODIN’59 was Montfoort bijna altijd de onderliggende partij. Op het troosteloze park met een tribune, die totaal niet – hoofdklassewaardig is, mocht Montfoort nog nooit het zoet der overwinning smaken en de aanhang van Montfoort was bang, dat het ook deze keer van een koude kermis zou terugkeren. Dit alles gebaseerd op het feit, dat Montfoort de goede reeks van voor de winterstop niet kon voortzetten en de ploeg van Mark Evers juist wel in een goede flow zat.

Montfoort moest het opnieuw stellen zonder de geblesseerden Johan Verkerk en Roy Gruters. In verdedigend opzicht startte Kafel Voorn op de bank ten faveure van Don Mimpen. Ditmaal koos trainer Emanuel Sluijs voor een aanvallend concept, waardoor Denny van Loen in de basis startte en Bart Roelofs vanaf de bank moest toekijken.

De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Montfoort. De blauw-gelen werden behoorlijk op de huid gezeten en kwamen nauwelijks aan opbouwen. Men kon slechts met de lange bal proberen de voorwaartsen te bereiken, dat maar mondjesmaat lukte. Al na 12 minuten leek Montfoort opnieuw door pech te worden achtervolgd toen Nick van Luinen geblesseerd uitviel. Met de komst van Kafel Voorn schoof gelegenheidsback Don Mimpen weer door naar zijn favoriete plek, het middenveld, en dat zou, zo later bleek, goed uitpakken.

Montfoort raakte door deze ogenschijnlijke pech niet van de leg, sterker nog, in de 26e minuut wachtte de beloning toen een prima combinatie door captain Joost van Apeldoorn beheerst werd afgemaakt en zijn ploeg op een tot dan toe terechte voorsprong zette.

Montfoort kon van dit gebeuren slechts een kleine minuut genieten, want het was aanvoerder Raymond Bronkhorst, die zijn niet al te harde schuiver buiten het bereik van doelman Vianen in de verste hoek zag verdwijnen. Vanaf dat moment was het de thuisploeg, dat het spel steeds meer naar zich toetrok, maar in deze fase was het Robin Vianen, die zijn ploeg diverse malen voor een achterstand behoedde. Het leverde gelukkig geen doelpunten op . Na rust leek Montfoort  hetzelfde te overkomen als al die seizoenen daarvoor.

In de 47e en 51e minuut zetten respectievelijk Emre Gungor en Bas Ent Montfoort op een schier onoverkomenlijke  achterstand en leek het pleit opnieuw voortijdig beslecht. Niemand had echter gerekend op de veerkracht van “The Orange Machine”. Onder het motto “dood of de gladiolen “ bleef de ploeg van Sluijs de verdediging storen in de opbouw en bleef men geloven in die o zo belangrijke aansluitingstreffer. Bij één van de acties was het  Joost van Apeldoorn, die bij een aanval moest uitwijken naar de rand 16 meter, maar werd  daar aangetikt door een verdediger van ODIN’59 . Licht uit evenwicht gebracht  ging de ervaren aanvoerder onderuit en er bleef scheidsrechter Duarte niets anders over dan te wijzen naar de penaltystip. Het was Denny van Loen, die het vonnis velde en Montfoort weer liet hopen op beter.

Een kwartier later speelde Montfoort zich weer helemaal in de wedstrijd toen Don Mimpen de bal uit een voorzet prima binnenkopte en beide ploeg op gelijke hoogte bracht.

De thuisploeg was door deze revival behoorlijk overdonderd ende ploeg  kreeg nauwelijks ruimte om op te bouwen. Daar waar de ploeg het probeerde waren de stoorzenders Ballo en van Loen voortdurend aanwezig en bij één van die acties sloegen zij hun slag. Zonder egoïstisch te zijn speelde Ballo de bal duidelijk op tijd af aan de mee opgekomen Denny van Loen, die een kwartier voor tijd de totaal onverwachte 3-4 aantekende .

Het laatste kwartier probeerde de thuisploeg er alles aan te doen om er nog tenminste een gelijk spel uit te halen , maar ook nu onderscheidde doelman Robin Vianen zich in positieve zin. Vlak voor tijd werd de totaal leeggespeelde  Denny van Loen vervangen door Bart Roelofs, die na nauwelijks 1 minuut tegen een gele kaart aanliep. Op zich terecht, daar de invaller zich bezondigde aan een bewuste handsbal. Scheidsrechter nam echter ook waar dat doelman van Dijk een schoppende beweging maakte en daarvoor werd hij op rood getrakteerd. Met 10 man werd ODIN’59 tegelijkertijd krachteloos en werd deze overwinning in de 96e minuut een feit.

Voor de ploeg van trainer Sluijs, niet alleen een historische overwinning, maar ook een noodzakelijke door de verrassende winst van Volendam op VVA´71.

Hoewel Montfoort niet stijgt op de ranglijst heeft men alles nog in eigen hand. Richting de directe degradatie heeft men wat ademruimte gekregen en  wat betreft de concurrentie is er tussen de nummers 7 en 11 slechts een verschil van 3 punten. De komende weken, met ontmoetingen tegen Bennekom, Huizen en Volendam, zullen wellicht bepalend kunnen zijn voor het verdere verloop. Eén ding werd afgelopen zaterdag duidelijk. Montfoort beschikt over de o, zo noodzakelijke veerkracht en liet zien voor niemand te hoeven doen. Voorwaarde is dan wel, dat er net zo gestrede wordt als afgelopen zaterdag en er van onderschatting geen sprake mag zijn.

Aankomende zaterdag moet Montfoort  voor de beker afreizen naar Hoogkarspel, waar men in het kader van de Districtsbeker West 1 moet opnemen tegen Zondag 3e klasser Spirit ´30. Bij winst komt de tegenstander uit het duel Marken-Magreb. Zover is het nog niet want de ploeg uit Noord/Holland staat met afstand 1e in haar klasse en zal er alles aan doen om te stunten tegen de Hoofdklasser. De wedstrijd begint om 15.00 uur.