Geplaatst op:02-02-2014
Bijgewerkt op:02-02-2014 12:36

LUNO wint kraker in Sporthal "De Vaart"

Bron: Klaas Barten

Zonder de wederom geblesseerde Rick Barten en de door familie omstandigheden afwezige Ella Elenbaas die verdienstelijk werden vervangen door Marco Barten en Rosella Bakker speelde LUNO een ware alles of niets wedstrijd.

Tegenstander CSL uit Britsum (Leeuwarden) begon goed en kwam op 2-6 voorsprong, verdedigend veranderde LUNO van tactiek en dat gaf iets meer rust waardoor LUNO zich terug kondknokken tot 5-6.

In het verdere gedeelte van de eerste helft lukte het LUNO niet om langszij te komen en via 9-10 was de stand 11-12 bij rust.

Vooral de dames van CSL schoten met scherp en het was dus belangrijk dit de tweede helft aan te pakken. CSL kwam weliswaar nog op 11-13 maar vanaf dat moment begon het bij LUNO te lopen. 3 doelpunten op rij betekende de eerste voorsprong: 14-13 en nadat CSL op 14-14 ging LUNO echt los. Via Marco Barten 3x, Tobias van Dockum 2x en Floris Elzakker 1x liep LUNO uit naar 20-16! CSL was zichtbaar aangeslagen wat resulteerde in een gele kaart aan een van de CSL spelers en wisselde 2 keer.

Dit veranderde wel wat in het spelbeeld. De hard bevochte voorsprong slonk naar 20-17, Marco Barten maakte de 21-17 maar CSL gaf niet op en knokte zich weer terug 21-20. Met nog 3 minuten is in het korfbal dan alles nog mogelijk. Daisy van Dockum maakte de voor LUNO bevrijdende 22-20 maar met nog een minuut te spelen scoorde CSL de 22-21.

In de laatste seconde kwam de overwinning niet meer in gevaar en won LUNO verdiend, al maakte ze het wel erg spannend.