Geplaatst op:26-01-2014
Bijgewerkt op:26-01-2014 16:56

v.v. Montfoort heeft weinig in te brengen tegen gedegen koploper

In de heenwedstrijd slaagde Montfoort er als één van de weinigen in een puntje af te snoepen bij Sparta Nijkerk.

Na 14 gespeelde wedstrijden lijkt Sparta Nijkerk al klaar voor de TOP-klasse. De ploeg van trainer Simon Ouaali staat souverein bovenaan in de Hoofdklasse A, terwijl Montfoort opnieuw moeite heeft de puntjes bij elkaar te sprokkelen om buiten de degradatiezorgen te blijven.

Om een redelijke kans op succes te hebben had trainer Emmanuel Sluis toch voor een behoudende strategie gekozen, waardoor centrumspits  Denny van Loen opnieuw vanaf de bank begon. In verdedigend opzicht keerde Nicolai Verbiest na een schorsing terug, ditmaal op de linksbackpositie in plaats van Remco van Wijngaarden. Vlak voor het warmlopen haakte Joey van Ede wegens trieste familie-omstandigheden af, waardoor verrassenderwijze een plekje in de basis werd ingeruimd voor Max Verweij.

Hoewel op papier misschien alles leek te kloppen wees de praktijk heel anders uit, want al na enkele minuten keek Montfoort tegen een 0-1 achterstand aan.

Liet doelman Robin Vianen in de uitwedstrijd bij DVS’33 Ermelo nog zien uit het goede keepershout gesneden te zijn, afgelopen zaterdag was hij de grote pechvogel, want uit een voorzet leek Vianen simpel de bal uit de lucht te pikken, maar tot ieders ontsteltenis glipte de bal tussen de handschoenen door en was het topschutter Guido de Graaf, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan.

Natuurlijk probeerde de thuisploeg zich te herpakken, maar alle inspanningen bleven beperkt tot het creëren van enkele mogelijkheden.  Bij één van die aanvallende acties raakte Roy Gruters echter geblesseerd en  kwam Remco van Wijngaarden binnen de lijnen, waardoor Nicolai Verbiest weer verhuisde naar het centrum van de verdediging. Bij rust bleef de stand ongewijzigd en leken er nog voldoende mogelijkheden om minimaal op gelijke hoogte te komen.

Deze hoop werd na rust, helaas voor de thuisploeg, al snel de kop ingedrukt, want al na 6 minuten was het Tarik Tissoudali, die een foutje in de Montfoortse verdediging afstrafte en de wedstrijd al voortijdig besliste.

Inmiddels was Denny van Loen eindelijk binnen de krijtlijnen verschenen ten faveure van Bart Roelofs in de hoop, dat er meer druk op  Sparta Nijkerk kon worden gezet. Ook werd Mohammed Akhbar ingebracht voor Bilal Laoikili, hetgeen allemaal niet mocht baten want in de 66e en 80e minuut waren het respectievelijk Frank Tervoert en Sebastian van Kammen die de score opvoerden naar 0-4. In de slotminuut was het dan toch Denny van Loen, die voor het mooiste doelpunt tekende . Eindstand dus 1-4

Ondanks dit verlies lijkt er tot nu toe een heel mooi engeltje op de schouder van v.v. Montfoort te zitten. Immers ook de concurrentie slaagde er niet in punten te halen, waardoor Montfoort nog steeds op de 11e plaats bivakkeert. Duidelijk is echter wel, dat de ploeg van trainer Emanuels Sluijs langzamerhand uit een ander vaatje moet gaan tappen, daar de komende wedstrijden tegen respectievelijk ODIN’59 uit en Bennekom thuis wel eens bepalend kunnen zijn. Daar tussendoor moet Montfoort het in de beker  op 8 februari ook nog opnemen tegen Zondagderdeklasser Spirit uit Hoogkarspel. Die wedstrijd zal gespeeld worden om 15.00 uur.

Het is voor de ploeg te hopen, dat de blessure van Roy Gruters meevalt. Ook is er natuurlijk de terugkeer van Don Mimpen en Joey van Ede. De vraag is dan natuurlijk welke strategie trainer Emanuel Sluijs uit de hoge hoed tovert. Lukt het hem, net zoals vanaf de bekerwedstrijd tegen Geinoord ,de juiste balans  in het team te vinden? Het is voor alles wat Montfoort lief is, te hopen want anders zou de ploeg wel eens in zwaar weer terecht kunnen komen.