StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-01-2014
Bijgewerkt op:17-01-2014 23:16

Rustpunt voor toeristen in Groene Hart

Bron:
  

In het Groene Hart kunnen toeristen vanaf komend voorjaar tijdens fiets- en wandeltochten op het platteland even op adem komen bij diverse Rustpunten. Het gaat om een betrekkelijk jong fenomeen in de provincie Utrecht. Rustpunten liggen verder verwijderd van horeca-ondernemingen en voldoen aan de vraag naar laagdrempelige pleisterplaatsen voor de recreant.

Op 25 plekken in het buitengebied tussen Abcoude en Lopik kan bij woningen op het platteland tijdens een fiets- of wandeltocht worden gerust. Men kan daar koffie of thee met wat lekkers nuttigen. Het aanbod is afhankelijk van de ondernemer die het Rustpunt beheert. Rustpunt werkt op basis van zelfbediening. Voor elke consumptie wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het geld kan worden gedeponeerd in een potje. Tevens mag gebruik worden gemaakt van het toilet. Bij ieder Rustpunt is ook een fietsreparatiesetje beschikbaar en is informatiemateriaal te verkrijgen over de regio.

Ook is er een oplaadpunt voor de elektrische fiets. Op sommige plekken worden streekproducten verkocht of is er een klein museum te bezichtigen. De rustpunten liggen langs knooppuntenroutes voor fietsers en wandelaars en langs vaarroutes.

De aanbieders van rustpunten zijn (meestal) boeren of particulieren in het buitengebied die trots zijn op hun bedrijf en de streek en dat graag willen delen met recreanten en toeristen. De meeste rustpunten in de regio Groene Hart zijn meerdere dagen per week geopend van april tot en met september.

Agrarische Natuurvereniging De Utrechtse Venen is initiatiefnemer en promotor van dit initiatief. Zij realiseert in het Utrechtse deel van het Groene Hart momenteel tussen de 25 van dergelijke rustpunten. Daarvoor ontvangt zij subsidie van Leader, het Europees Landschapsfonds voor plattelandsontwikkeling en van de Provincie Utrecht. In het noorden en oosten van het land en ook in de Kromme Rijnstreek bestaat het fenomeen Rustpunt al wat langer. Die zijn te herkennen aan een bord met Rust˖ (lees Rustpunt) bij de locatie. Binnenkort worden de locaties op de website van www.groenehart.nl en www.rustpunt.nu vermeld. Ook is er een app beschikbaar: Rustpuntzoeker, waarmee de rustpunten kunnen worden opgezocht.

Personen die meer willen weten over het begrip Rustpunt kunnen terecht op de website www.rustpunt.nu.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024