Geplaatst op:26-11-2013
Bijgewerkt op:26-11-2013 17:12

De Valk dames 1 wint van Volleer dames 1

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag traden de dames van de Valk aan tegen de dames van Volleer (Leersum). Volleer, de oude thuishaven van Hans, wilde graag laten zien wat ze waard waren. De prognose was 3-2 winst voor de Valk, maar werd dit ook de uitslag? De basisopstelling was anders dan normaal door de afwezigheid van Mieke Vlooswijk. Melissa Klarenbeek stond opgesteld in de basis en er werd voor het eerst gespeeld met een libero (Samantha van Londen).

De Valk ging enthousiast van start en zagen het als een uitdaging om met de nieuwe opstelling ook een goed resultaat te behalen. De eerste set verliep heel voorspoedig met goede aanvallen, waardoor deze dan ook ruimschoots binnengehaald werd: 25-15.

Het begin van de tweede set was erg ontspannen. Misschien te ontspannen? De dames van Volleer kregen wat kansen doordat de pass bij de Valk even wat minder liep. Hierdoor werd het moeizamer om te scoren. Hans wist zijn dames echter op tijd weer alert te krijgen en zo werd de set nipt binnen gesleept: 25-23.

De derde set is altijd de moeilijkst bij een 2-0 voorsprong. Ja, ook deze keer. De servicedruk werd opgevoerd door Volleer en de was niet onder controle bij de dames. Er werd dan ook al snel aangekeken tegen een achterstand van 16-8. De dames gingen een alles of niets spelletje spelen, maar het mocht niet meer baten. De set ging verloren met 25-15.

Dan moest het de vierde set maar gebeuren. De dames stonden weer op scherp en wilde kostte wat kost een 3-1 overwinning behalen. Er kon echter geen voorsprong worden opgebouwd. De verdediging van Volleer stond op scherp en ze hadden dus een hoop ballen van de grond opgeraapt. Bij een 22-20 voorsprong kregen de dames ook nog eens een rode kaart. Volgens de dames onterecht, maar de scheidsrechter beslist. Zo kwam de stand op 22-21. De dames waren getriggerd en wisten scherp te blijven. De vierde set werd toen alsnog met 25-22 binnen gehaald.

Een prachtige 3-1 overwinning dus, waarbij weer belangrijke punten zijn behaald. De dames bezetten nu de 4e positie en vergroten door de overwinningen heel langzaam de voorsprong op de ploegen onder hen. Over twee weken volgt dan ook weer een belangrijke wedstrijd tegen Waterlanders (Nieuwkoop), de huidige nummer 5.