Geplaatst op:25-11-2013
Bijgewerkt op:25-11-2013 18:11

v.v. Montfoort stunt tegen Quick Boys

Montfoort stond 2 weken geleden een bijzonder zware reeks te wachten. De ploeg, die op dat moment de laatste plaats innam moest het opnemen tegen achtereenvolgens DOVO, Quick Boys, VVA’71 en Ajax. Niet de minsten dus. Vorige week werd er verdienstelijk gelijk gespeeld tegen het naar de TOP-klasse hunkerende DOVO. Als een vervelend verlies werd de rode kaart van Denny van Loen ervaren, die 4 wedstrijden moet toekijken. Trainer Sluijs  moest dus een nieuw tactisch concept uit de hoge hoed toveren in aanloop naar de wedstrijd tegen Quick Boys.

De ploeg van Ted Verdonkschot boekte vorige week zaterdag een benauwde, maar verdiende overwinning op koploper Sparta Nijkerk, waardoor het verschil tussen beide ploegen bij winst op Montfoort  gereduceerd  zou worden tot 4 punten.

In de basis van Montfoort ontbrak Menno Venhof en was in aanvallend opzicht gekozen voor de balvaste Miquel Ballo en de razendsnelle Bart Roelofs. In verdedigend opzicht ontbrak Don Mimpen vanwege een schorsing en daardoor was er een basisplaats ingeruimd voor Kafel Voorn, die zich steeds meer thuis voelt bij de “Orange Machine”. Captain Joost van Apeldoorn was weer terug na een schorsing en juist  hij stond in de plannen van trainer Sluijs als aanjager genoteerd.

Vanaf de 1e minuut zweepte Van Apeldoorn zijn manschappen op geheel eigen wijze op en zijn fanatisme leverde al na 3 minuten het beoogde resultaat op.

Bij een eerste aanvalsopzet leek doelman De Groot de aanval vrij gemakkelijk te onderbreken. Tot ontsteltenis van een ieder, die Quick Boys een warm hart toedicht, belandde zijn inzet via de rug van een medespeler voor de voeten van de geheel vrijstaande Joey van Ede , die onberispelijk uithaalde en Sportpark Hofland even op zijn kop zette.

Quick Boys leek zich na deze toch wel verrassende openingstreffer weer snel te herpakken en zette Montfoort onder grote druk. Goalgetter Ketting gaf echter deze wedstrijd niet thuis en ook andere aanvallen liepen veelal stuk op de onverzettelijkheid van de Montfoortse verdediging en---- doelman Verkerk, die na de wedstrijd terecht werd uitgeroepen tot Man of The Match.

Ook het aantal hoekschoppen was, zeker in de 1e helft, nauwelijks te tellen, maar dat leverde de Katwijkse ploeg nauwelijks tot geen rendement op. Vlak voor rust leek Montfoort bij één van de spaarzame aanvallende acties wel succesvol  maar met assistentie van Mike Derlagen voorkwam doelman de Groot erger leed.

De 2e helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. Quick Boys maakte het spel en de thuisploeg loerde op de counter. Het grote manco werd, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer duidelijk. Het vizier van de Katwijkse aanval stond totaal niet op scherp en  veel inzetten belandden op de parkeerplaats of in de tuinen van de belendende huizen.

Na ruim een kwartier in de 2e helft begon de wisselcarroussel. Aan Montfoortzijde was het debutant Nayshell Marcena, die de plaats innam van Remco van Wijngaarde. Even later was het Max Verweij, die de plaats innam van de moegestreden Joey van Ede. Nauwelijks in het veld was het juist Verweij, die de wedstrijd min of meer op slot gooide, door met een schitterend diagonaal schot keeper de Groot te verschalken. Het stadionnetje barstte bijna uit zijn voegen door toedoen van de uitzinnige Montfoortse supportersschare. 4 Minuten later strooide middenvelder Bilal Laoikili nog meer zout in de Katwijkse wonden en bracht de eindstand op
3-0. De talrijke meegereisde supporters van Quick Boys dropen al ruim voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Winter af richting huis, met het nare gevoel, dat de geboekte winst op Sparta Nijkerk met dit verlies eigenlijk weer helemaal teniet werd  gedaan en zicht op de TOP-klasse weer ver weg is.

Door deze verrassende en ruime overwinning op Quick Boys doet Montfoort de rode lantaarn over aan Volendam en vindt Montfoort weer de noodzakelijke aansluiting bij de concurrentie die op 1 of 2 punten staat.

Komende zaterdag opnieuw een tegenstander van formaat, namelijk het op de 3e plaats bivakkerende  VVA’71 uit het gehucht Agterberg bij Rhenen. Was deze ploeg vorig seizoen voor velen nog een grote onbekende. Nu laat deze ploeg opnieuw zien met de besten mee te kunnen komen en krijgt Montfoort er opnieuw een zware dobber aan. Montfoort heeft echter laten zien juist tegen dit soort ploegen over de juiste vechtersmentaliteit te beschikken. Samen met de steeds enthousiaster wordende supportersschare zal Montfoort er vol voor gaan en hopelijk levert dat eenzelfde resultaat op als tegen Quick Boys. De vraag is dan ook; is “De Orange Machine” eindelijk op stoom ? Dat zullen we aankomende zaterdag zien om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van voormalig toparbiter Roelof Luinge.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)