Geplaatst op:18-11-2013
Bijgewerkt op:18-11-2013 18:03

MSV '19 weer met lege handen

Bron: Hans Kolfschoten

Op papier was de wedstrijd MSV’19-Odijk interessant te noemen. De Montfoortse thuisformatie met 15 punten uit 8 wedstrijden op de 4eplaats in de competitie, Odijk volgend met 12 punten, maar daarover werd slechts zes keer gespeeld.

Zou het MSV van trainer Edwin de Bruin in staat zijn een einde aan de povere resultaten uit de voorgaande wedstrijden te maken, of zouden de bezoekers langszij kunnen komen?

In de praktijk bleek de wedstrijd een aantrekkelijke ontmoeting te zijn. Beide partijen legden een prima wedstrijd op de mat. Het enige verschil tussen de partijen was dat de voorwaartsen van Odijk aan zes mogelijkheden maar liefst 4 doelpunten overhielden, terwijl het thuisspelende MSV het deed met maar liefst 20 kansen en er daarvan maar één benutten.

Een einduitslag van 1-4 was daarvan het gevolg, hetgeen een geflatteerd beeld van de wedstrijd geeft.

In het eerste kwartier kwamen beide ploegen niet tot scoren, maar was het thuisspelende MSV tot drie keer toe dicht bij een openingstreffer. Tweemaal was de pas achttienjarige Odijkse doelman Berry van Luyn de baas in het doel van de bezoekers en eenmaal faalde de MSV-aanval van dichtbij doeltreffend te zijn.

In de eerste de beste tegenaanval was het Martijn den Uijl, die een klein foutje van de MSV-verdediging meteen afstrafte en de bezoekers, tegen de verhouding in, op 0-1 bracht. Hugo Peters bracht beide ploegen in evenwicht met een geweldig afstandsschot.

Daar waar MSV op zoek ging naar een voorsprong bracht Dennis van der Vegt met een uitstekend genomen vrije trap van 20 meter afstand de bezoekers opnieuw op voorsprong: 1-2.

Hierna was het weer MSV, wat gelijk leek te komen door een doelpunt van Dyon Plas. Dit werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Dezelfde Dyon Plas was betrokken bij een volgende kans voor MSV. Een voorzet van Plas werd ingeschoten door Stan Hilhorst, maar het schot ging rakelings naast het doel van Odijk, zodat Odijk de 1-2 voorsprong meenam in de rust.

Vlak na rust moest Stan Hilhorst geblesseerd het veld ruimen en viel de pas zeventienjarige Robin Stokman in, die een sterk debuut maakte in de MSV hoofdmacht.

Ook in de tweede helft behield MSV het betere van het spel, maar moet gezegd dat Odijk uitstekend verdedigde en bij tijd en wijle goed opgezette tegenaanvallen wist te plaatsen. Scott van Ede was dichtbij een gelijkmaker, maar opnieuw was doelman van Luyn Odijks reddende engel. Ook een inzet van Robin Vos was een prooi voor van Luyn.

In de 75ste minuut van de wedstrijd ging de ijzeren voetbalwet in werking: scoor je zelf niet, dan doet de tegenpartij het en namens Odijk tekende Robbie Damoiseaux voor de 1-3. Damoiseaux was enkele minuten later opnieuw doeltreffend met zijn tweede van de middag, waarmee hij de eindscore op het bord bracht: 1-4.

Een achttienjarige doelman en vier effectieve uitvallen bleken deze middag voldoende om een uitstekend spelend MSV van de winst af te houden.

Ondanks de nederlaag bleef trainer Edwin de Bruin positief over zijn manschappen en zag hij een tien keer beter MSV dan het ongeïnspireerde elftal wat in de week ervoor tegen een nederlaag in en bij Vreeswijk aanliep. Niettemin is het resultaat hetzelfde: 0 punten. MSV blijft steken op 15, maar nu uit 9 ontmoetingen.