Geplaatst op:17-11-2013
Bijgewerkt op:17-11-2013 15:57

v.v. Montfoort sleept een punt weg bij DOVO

Voor de start van de competitie was DOVO, evenals voorgaande seizoenen,  een favorietenrol toegedicht als het gaat om de kandidatuur voor promotie naar de TOP-klasse. De laatste weken is er, met nederlagen tegen Huizen en VVA’71 behoorlijk het klad in gekomen en lijkt, althans volgens trainer Peter Visee, de chemie tussen spelers en trainer een beetje uitgewerkt. Verlies tegen Het onderaan staande Montfoort zou vanuit dat oogpunt dan ook beslissend kunnen zijn.

Hoewel Montfoort, met nog een inhaalwedstrijd op het programma, onderaan staat, lijken zich daar juist de gelederen te sluiten. Na de bekeroverwinning tegen 2e klasser Geinoord en de overwinning en het gelijke spel tegen respectievelijk Sportlust’46 en SDC Putten lijkt Montfoort langzamerhand uit het diepe dal te kruipen. En dat is maar goed ook, want met wedstrijden tegen DOVO, VVA’71 en Ajax kan de ploeg van trainer Sluijs de borst behoorlijk nat maken.

In het vorig seizoen was VVA’71 duidelijk een maatje te groot, maar tegen DOVO en Ajax werd de volle buit binnengehaald. Een meer dan belangrijke rol speelde daarbij de overtuiging, inzet en vechtlust, maar vooral ook de onverzettelijkheid  die de ploeg in die wedstrijden ten toon spreidde. In de afgelopen wedstrijden zag je datzelfde beeld een beetje terugkomen en dat is, met het oog op de komende zware wedstrijden, een welkome bijkomstigheid.

Montfoort startte vanuit een gesloten verdediging en liet de thuisploeg voor een groot deel het spel maken. Alleen Bart Roelofs en Denny van Loen bleven een beetje hangen om bij balbezit de counter optimaal te kunnen benutten. Hoewel de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht had wist men nauwelijks kansen te creëren, vooral ook omdat het tempo veel te laag lag. De enige van wie een beetje gevaar uitging was Leo Toonen, die een voorzet van Arien Bakkenes verlengde, die doelman Verkerk met de vingertoppen tot hoekschop kon verwerken.

Een overtreding van Bas Mooij vormde de inleiding tot de openingstreffer. De speler van DOVO maakte volgens velen een overtreding buiten de 16 meter, maar op advies van de assistent-scheidsrechter wees scheidsrechter Versnel naar de stip. Deze kans liet spits Denny van Loen niet aan zich voorbij gaan en in de 41e minuut, misschien tegen de verhouding in, scoorde hij onberispelijk de 0-1.

Na de rust werd het tempo door de thuisclub iets opgevoerd, maar de Montfoortse verdediging kwam niet echt onder druk. In de 59e minuut was het echter Colin Broers, die een afgeslagen bal schitterend op de pantoffel nam en zijn ploeg op dat moment verdiend op gelijke hoogte bracht.

Het was aan het gebrek aan scherpte van Yannick Cornelisz en Evert Brouwers te danken, dat DOVO de score niet wist op te voeren. In de 85e minuut leek er toch een doorbraak aanstaande toen Denny van Loen, weer op advies van de assistent-scheidsrechter, een directe rode kaart kreeg voorgeschoteld.Trainer Peter Visee bracht direct pinchhitter Jacky Testa la Muta in om de overwinning te forceren. Het mocht echter niet baten , want alle lange ballen waren een prooi voor Montfoort, waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.

Opnieuw verloor Montfoort niet en dat was na afloop van de wedstrijd de positieve kant. Het negatieve was wel, dat trainer Sluijs de komende wedstrijden geen beroep kan doen op de in goede vorm verkerende Van Loen en zich de komende dagen zal beraden om het juiste tactische concept neer te zetten tegen Quick Boys, dat afgelopen zaterdag koploper Sparta Nijkerk op een eerste nederlaag trakteerde.

Op papier is er komende zaterdag misschien sprake van een ongelijke strijd, maar met de eerder genoemde kwaliteiten van  Montfoort en de terugkeer van “straatvechter “en aanvoerder Van Apeldoorn  zal de ploeg er volop tegen aangaan en de gasten uit Katwijk een pittig middagje voorschotelen. De toon lijkt daarmee gezet.