StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-11-2013
Bijgewerkt op:03-11-2013 12:32

Maak werk van je talent

Bron: Joke de Wissel
  

In de Protestantse Gemeente Montfoort ontplooien tientallen talenten zich op bijzondere wijze. Sinds de startzondag waarop iedere volwassene € 10,--  en de kinderen € 5,-- kregen om hun talenten te ontplooien zijn er allerlei leuke en bijzondere acties geweest. Er werden rondleidingen gegeven, kaarten gemaakt, koekjes, cakes en dergelijke gebakken, er werd speelgoed gemaakt en sloffen gehaakt en nog veel meer. Ieder kon zijn of haar talent aanspreken om het gekregen bedrag te vermeerderen. De kerkleden waren zowel producent als afnemer. Ook veel mensen van buitenaf hoorden van deze acties en besloten om hier aan deel te nemen.

Nog een week loopt deze actie. Deze week staat bol van d activiteiten. De lopende acties gaan uiteraard gewoon door. Daarnaast staan er ook nog nieuwe initiatieven op het programma.

Gitaargroep Akkoord

Op vrijdag 8 november verzorgt Gitaargroep Akkoord (voorheen De Gitarito’s) een muzikale avond. Een avond vol met mooie luisterliedjes, gezellige muziek en een vrolijke en verrassende noot. Speciaal voor deze avond zijn een aantal nieuwe liedjes geschreven. Zij spelen in kerkgebouw De Rank. De avond begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Talentenmarkt

Op zaterdag, 9 november, is de afsluiting van de Talentenactie. Van 11.00 uur tot 15.00 uur gonst het rond kerkgebouw De Rank, Verlengde Hoogstraat 26 van de activiteiten.

Van 11.00 uur tot 13.00 uur geven Karin en Laura van ’t Hul workshops zeep gieten en sieraden maken. André Stolk geeft een workshop verhalen vertellen.

Diverse producten zoals: jam, gelei, zelfgemaakte hoeden, kaarten, verjaardagskalenders met afbeeldingen van de kerk en nog veel meer wordt te koop aangeboden.

De kinderen trekken eropuit voor het grot ruilspel. Zij beginnen met een klein attribuut en proberen dit te ruilen voor een grote voorwerp. Waar zij uiteindelijk mee thuis komen is een grote verrassing.

De tieners gaan druk aan de slag. Zij wassen auto’s op het kerkplein of helpen bij klussen in huis of tuin. De klus moet in 1 of 2 uur door een tiener worden gedaan. Eventueel worden zij geholpen door een volwassene. Zij helpen graag bij opruimen van een zolder of garage, willen de tuin snoeien en opruimen, ramen zemen enz. enz. In overleg met de tiener kan een redelijke vergoeding worden afgesproken. Contactpersoon hiervoor is Evert Versloot, telefoonnummer 0348-475238).

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er worden koffie, thee, soep, broodjes, pannenkoeken en nog meer lekkers te koop aangeboden.

Rond half drie wordt de dag afgesloten met een verloting.

Schuldhulpmaatjes

De opbrengst van al deze activiteiten is voor de Aktie Schuldhulpmaatjes van Kerk in Aktie. Maar daar gaat het niet alleen om. Het elkaar ontmoeten, kennis maken met elkaars talent, de gezelligheid en saamhorigheid onderling is zeker zo belangrijk.

Zondag 10 november wordt de actie ‘Maak werk van je talent’ afgesloten in de kerkdienst waarin Ds. Martha Verstoep voorgaat. Op deze Dankdag of Oogstdag wordt de opbrengst bekend gemaakt. De dienst begint om 10.00 uur en wordt gehouden in kerkgebouw De Rank, Verlengde Hoogstraat 26 in Montfoort.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024