StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-11-2013
Bijgewerkt op:03-11-2013 13:05

Die Midland Steier in de studio van Radio Stad Montfoort bij Immer Wieder Volksmusik

Bron: Richard Pronk, Radio Stad Montfoort
  

Tijdens het Duitstalige programma Immer Wieder Volksmusik, wat op zondags van 14.00 – 16.00 wordt uitgezonden, is er elke maand een cd van de maand. Elke zondag van de desbetreffende maand worden dan diverse tracks van een bepaalde cd van een artiest uit de schlager- en volksmuzieklanden Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol gedraaid.  Nieuwe CD’s van bijv. Helene Fischer, Nockalm Quintett zijn al eens CD van de maand geweest. In de maand november is er gekozen om de CD van een lokaal zestal CD van de maand te maken. Het gaat hier om Die Midland Steier. Hun allereerste CD is genaamd Harmonika Gluck. Tracks zoals Festdag im dorf, Timple Boarischer, Rosamunde, Hardtwald boarischer en een medley staan op deze cd.

 

Die Midland Steier is een groep van zes liefhebbers van de steirische volksmuziek. Ze bespelen een bijzonder instrument, de steirische harmonika.  Dit instrument heeft zijn oorsprong in het Oostenrijkse Steiermark. Het is een harmonika met een specifieke klank die vooral gebruikt wordt voor de Alpenländische Volksmuziek.

 

Wat begon als een liefhebberij is later erg serieus geworden. Het zestal komt uit Midden Nederland en bestaat uit :  Bets (Montfoort), Annie (Dieren), Atie (Leusden), Arie (Leusden), Roel (Zwijndrecht), Jaap (Bilthoven). Hun allereerste CD bestaat uit 17 mooie harmonika tracks en zal dus in de maand november CD van de maand zijn bij Immer Wieder Volksmusik.  Tevens zullen een paar van de leden van Die Midland Steier op 10 november in de studio aanwezig zijn om de CD te promoten en zelfs ook nog een van de tracks die op de CD staan live in de studio te spelen.

 

Bent u geïnteresseerd in wat de Midland Steier te beiden heeft, luister dan de gehele maand november tussen 14.00 en 16.00 naar Immer Wieder Volksmusik. Ook zal op 17 november de 250e uitzending van Immer Wieder Volksmusik zijn.

 

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024