Bijgewerkt op:28-10-2013 18:00

Wederom winst voor dames De Valk

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag 26 oktober speelde de Valk Dames 1 tegen OKV Dames 1 in Montfoort. De tribune stond vol met supporters om de dames aan te moedigen.

De eerste set begon meteen met een grote voorsprong voor de Valk. Door een sterke servicedruk en gecontroleerde pass aan de kant van Montfoort, konden er sterke aanvallen gecreëerd worden. OKV werd hierdoor overdonderd en hadden niks in te brengen. De eerste set werd dan ook dik gewonnen met 25-15 voor de Valk.

In de tweede set werd er opnieuw een voorsprong opgezet door de dames van de Valk. Deze set verliep eigenlijk net zo als de eerste set.  OKV kwam wel iets meer in de wedstrijd waardoor zij wat meer punten erbij kregen. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-19 voor de Valk.

Ondanks aanmoedigende woorden van Hans om scherp de derde set in te gaan, begon deze set moeizamer. OKV kwam meer in het spel waardoor de Valk begon met een achterstand. Deze achterstand duurde niet lang want de dames lieten zich niet kennen en kwamen terug. Mede door een snoeiharde aanval van Yvonne Janmaat in de rechtdoor op het lijntje werd ook deze set gewonnen door de Valk met 25-19!

De dames wisten het zeker! Dit wordt een mooie overwinning voor Montfoort. Alles op alles werd gezet om de vierde set te winnen. Helaas werd er in deze set wel iets rommeliger gespeeld waardoor de stand in de beginfase van de set gelijk op liep. Maar gelukkig door diverse afwisselende aanvalsacties waaronder ook slimme balletjes van Ruth de spelverdeler pakten de dames uit Montfoort weer de voorsprong. De laatste set werd gewonnen met 25-16.

Al met al een mooie 4-0 overwinning voor de dames van de Valk waar zij nog lang van zullen nagenieten. Op naar de volgende wedstrijd! De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 2 november in Zeist om 16.00 uur tegen Cito dames 1.