Geplaatst op:28-10-2013
Bijgewerkt op:28-10-2013 17:56

v.v. Montfoort boekt terechte overwinning op concurrent Sportlust’46

Men moet bij Montfoort nog niet te vroeg juichen, maar op een of andere manier lijkt trainer Emanuel Sluijs de juiste combinatie gevonden te hebben en, wat nog belangrijker is, de neuzen staan dezelfde kant op. Die voorzichtige conclusie mag uit het treffen tegen streekgenoot Sportlust’46 toch wel worden opgemaakt.

Met Denny van Loen als diepste spits lijkt Montfoort het lek boven te hebben. In de bekerwedstrijd  tegen Geinoord Nieuwegein scoorde  de speler uit IJsselstein 3 x  en ook afgelopen zaterdag was hij nadrukkelijk aanwezig.

Roy Gruters moet nog een schorsing van 4 wedstrijden uitzitten , terwijl Bilal Laoikili, die vanaf de bank startte, zijn schorsing van 2 wedstrijden, opgelopen tegen Huizen, heeft uitgezeten. Ook Miquel Ballo, die in het 2e elftal heeft laten zien weer zijn oude nivo te naderen, startte vanaf de bank. Beide spelers zouden in het verdere verloop van de wedstrijd nog een belangrijke rol spelen.

Naast deze spelers is de terugkeer van Nick Koppers in de hoofdmacht aanstaande. In de ontmoeting tegen FC Breukelen 2 liet hij enkele schitterende acties zien en na ruim een seizoen blessureleed liet hij weer zien over het nodige talent te beschikken. Met alleen nog Armand Neeskens in de ziekenboeg lijkt het grootste leed qua bezetting dan ook voor een groot deel geleden .

Mede dankzij het goede weer was er een behoorlijk publiek op de wedstrijd afgekomen. Hoewel beide trainers niet van een streekderby willen weten, werd duidelijk, dat de supporters er iets anders over denken.

Even na 14.30 u. floot scheidsrechter Bezemer voor de eerste maal en het leek heel even, dat de gasten uit waren op een snelle openingstreffer. Leek, want met de afstandsschoten, die volgden had de betrouwbare Montfoortse sluitpost  Verkerk nauwelijks moeite.

Na ruim 10 minuten was het Montfoort, dat op schitterende wijze de score opende. Het was Bart Roelofs, die Denny van Loen op maat bediende en zijn schot sloeg snoeihard tegen de netten.

Vanaf dat moment leek Sportlust’46 een veldoverwicht te hebben, maar daar was ook alles mee gezegd, want kansen werden er nauwelijks tot niet gecreëerd. Als team stond Montfoort als een huis en werd er voor elke meter gestreden.

Na de thee leek Sportlust’46 even voor een offensief aan te zetten, maar na 5 minuten was het, wat die intenties betreft, over en sluiten maar. Montfoort had de wedstrijd al na 7 minuten in de 2e helft kunnen beslissen als Max Verweij iets meer geluk had bij zijn inzet. Nu werd de bal van de lijn gehaald door Rory van Gulik, waardoor Sportlust’46 nog uitzicht mocht houden op een gelijkspel.

In de 60e minuut werd Max Verweij gewisseld voor Bilal Laoikili. Bilal kende een matige seizoenstart, maar juist tegen zijn oude club, wilde hij laten zien, dat hij het voetballen zeker nog niet verleerd is. Ruim 10 minuten na zijn invalbeurt liet hij zijn klasse zien. Vanaf de rand 16 meter mikte de middenvelder de bal met een surplus aan inzicht in de verste hoek, waarop keeper Balk het antwoord schuldig moest blijven.

Even later kwam Miquel Ballo in het veld voor Denny van Loen en ook hij eiste in de slotfase zijn aandeel op door op schitterende wijze met een diagonaal schot de Woerdense keeper te verschalken en de eindstand op een dikverdiende 3-0 te bepalen. Als beloning werd het gehele team tot Man of the Match uitgeroepen.

Met dit resultaat heeft Montfoort de aansluting weer gekregen, hoewel de overige concurrentie, als het gaat om de onderste regionen, ook de nodige punten verschalkte. Belangrijk is, dat Montfoort heeft laten zien weer te kunnen scoren.

Onder het motto “1 zwaluw maakt nog geen zomer” zal de ploeg van Emanuel Sluijs in de wedstrijd tegen het debuterende SDC Putten de lijn moeten voortzetten, die al vorige week werd ingezet. Het gemopper langs de kant lijkt met deze overwinning enigszins getemperd, maar de komende weken zal blijken wat deze overwinning waard is geweest. De punten neemt niemand de ploeg echter meer af.