Bijgewerkt op:21-10-2013 22:57

v.v. M.S.V.’19 – P.V.C.

Bron: Hans Kolfschoten

In de 4e klasse H van het district West 1 kende het thuisspelende v.v. M.S.V.’19 zondag 20 oktober een moeilijke middag tegen het bezoekende Utrechtse P.V.C.

De bezoekers waren duidelijk naar Montfoort gekomen om zich niet te laten verrassen en trainer Hans Cozijn stuurde zijn ploeg met een extreem defensieve opdracht het veld in. Het voetbal werd overgelaten aan de thuisploeg, die van P.V.C. naar hartenlust op het middenveld mochten opbouwen en proberen een gaatje te vinden in de hechte verdedigingslinie van P.V.C.

Omdat MSV’19 er niet slaagde om een goed speeltempo in de wedstrijd te brengen leverde dit een eenzijdig spelbeeld op, met een veelvuldig in balbezit zijnde thuisploeg en P.V.C. wat loerde op kansjes tijdens de schaarse momenten dat de bezoekers in balbezit kwamen. Tijdens deze uitvallen had MSV overigens de grootste moeite om P.V.C. van scoren af te houden. Het verdedigingsduo Hobie Gras / Luuk Roelofs liepen beiden tegen een gele kaart aan omdat de “noodrem” nog het enige redmiddel was.

Grootste kans kregen de bezoekers op een goaltje in de 16e minuut, via een vrije trap op de rand van M.S.V.’s zestienmeter gebied. De inzet ging echter tot opluchting van de Montfoortenaren naast.

Ook M.S.V. kreeg hierna voldoende kansen de wedstrijd open te breken, maar schoten van Dyon Plas, Hugo Peters, Leroy Schrijvershof en Mark Kemp verdwenen net naast of over het doel, of werden bekwaam verwerkt door P.V.C. doelman Borremans. Het dichtste bij de openingstreffer kwam Dyon Plas, maar via de handen van Borremans kwam de bal op de lat en restte M.S.V. slechts een corner.

De tweede helft begon, met de 0-0 stand nog op het bord, met een mogelijkheid voor Merlijn van der Does, maar ook nu stond Borremans een Montfoorts doelpunt in de weg.

Bijna waren de bezoekers succesvol toen Jimmy van Dusseldorp het de Montfoortse verdediging moeilijk maakte, maar ook doelman Wesley van Oostrom stond zijn mannetje en bracht redding.

Het leek ernaar uit te zien dat de wedstrijd eindigde in de stand zoals deze begon, vooral omdat de thuisploeg het maar niet leek te lukken om ook maar één van de vele kansen om te zetten in een doelpunt, terwijl aan Utrechtse kant aanvalsleider Jaouad Belhadi met krampverschijnselen naar de kant moest, zodat de echte angel uit de toch al zeldzame aanvallen van P.V.C. was verdwenen.

Met nog een klein kwartier op de klok kreeg MSV nog wel haar grootste kans, maar ook drie keer inzetten op het doel bleek niet voldoende om de score te openen.

Het was al in blessuretijd toen de tot dan vrijwel onzichtbare Scott van Ede met een leep boogballetje in de verre hoek doelman Mitchell Borremans kansloos maakte. Na deze 1-0 score werd van Ede bedolven onder zijn medespelers. Scheidsrechter Pasmans liet daarna nog wel tien minuten doorspelen, maar doelpunten vielen er niet meer. MSV’19 wint met 1-0 van PVC en klimt in de ranglijst naar de tweede plek, direct achter koploper Zwaluwen Utrecht ’11.