Geplaatst op:14-10-2013
Bijgewerkt op:15-10-2013 19:37

Eerste overwinning Dames de Valk

Bron: Marieke van Breukelen

Dames 1 van de Valk reisde zaterdag 12 oktober af naar Bilthoven voor de wedstrijd tegen dames 2 van Irene.

Na de beroemde opbeurende woorden van Hans van Dijk: ‘veel plezier!’ begonnen de dames vol goede moed aan de eerste set. Helaas werden zij gelijk met beide benen op de grond gezet. Door voornamelijk eigen service en passfouten stonden ze tegen een 21 - 8 achterstand aan te kijken. Hoe verder de eerste set vorderde, hoe meer de dames uit Montfoort in hun spel kwamen. Helaas kwam dit spel te laat om de eerste set te winnen. De eerste set ging naar Irene met 25 – 18.

In de tweede set werd er gelukkig een betere start gemaakt. Door een voorsprong, verzorgder spel en meer aanvalskracht kon het ‘punt voor punt spelletje’ gespeeld worden. Dit resulteerde in een 20-25 winst voor de Valk . In de derde set kon dit spel vast gehouden worden en werd gewonnen mede dankzij een mooie ace in de eindfase van de set door Samantha van Londen. De set werd gewonnen met 19 – 25.

De dames uit Montfoort waren vastbesloten om ook de vierde set te winnen en hierdoor dus de overwinning op hun naam te schrijven. Het ging gelijk op in deze set maar de Valk wist aan het einde een voorsprong te pakken. Hierna werd het nog even spannend door een sterke service druk van Irene. Maar gelukkig bleef de Valk geconcentreerd spelen en werd de wedstrijd afgesloten door een killing blok van Mieke Vlooswijk. Deze set werd gewonnen met 21 - 25.

Mede dankzij de aanmoediging van Danielle en gezin die naar Bilthoven waren afgereisd is de eerste overwinning van het seizoen een feit. Op naar de volgende!

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 26 oktober in de Hoflandhal om 15:00 uur tegen OKV dames 1.