Bijgewerkt op:30-09-2013 20:09

Fictoor heren 1 begint het basketbalseizoen goed

Bron: Dennis van Baak

Vrijdag j.l. speelden de heren in Utrecht tegen het studententeam SBU 5. De Montfoortenaren hebben een verjongingskuur gehad. Er zijn vier nieuwe jeugdspelers aan de selectie toegevoegd: Marcel Lekkerkerker, Petran Guelen, Kevin Overbeek en Gijs Stekelenburg.

Daarnaast heeft Dick Roest met zijn 60 jaar besloten om als recreant verder te gaan. De laatste zal gemist worden als steunpilaar in zowel de aanval als verdediging.

Beide teams begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Na 4 minuten spelen was de basket nog niet gevonden. Uiteindelijk opende SBU de score en na het eerste kwart stond Fictoor twee puntjes achter; 10-8.

Het tweede kwart ging Fictoor beter af. Met snelle aanvallen splijtten ze de verdediging open van SBU en gingen rusten met een voorsprong van 9 punten (20-29).

Het derde kwart begon twijfelachtig aan de kant van Fictoor. Desondanks liepen de Utrechtenaren niet snel  in. Wel wisten ze weer terug te komen in het spel. De Fictorianen bleven een kleine voorsprong houden tot halverwege het vierde kwart; 34-42.

Daarna begon het te lopen bij de studenten. De afstandschoten begonnen te vallen. Het publiek begon zich te roeren en Fictoor verloor de grip op het spel. Met nog 2 minuten op de klok was de stand gelijk getrokken; 42-42. Er volgde een ongeordende slotfase. Beide teams verloren de bal onnodig. In de laatste minuut kreeg SBU 2 vrije worpen toegekend waarvan ze er een benutte. Fictoor bracht de bal weer naar voren waar Kevin Overbeek een fout meekreeg waarvoor hij mocht aantreden op de vrijeworpenlijn. Hij hield zijn hoofd koel en benutte deze; 42-43.

SBU kreeg nog 2 keer een fout mee, dus vier vrijeworpen, maar deze troffen geen doel, waardoor Fictoor de wedstrijd nipt won. Topscorers aan de kant van Fictoor: Joep Thomassen 19 punten, Dennis van Baak 12 punten en Paul Diekema 8 punten.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)