Geplaatst op:09-09-2013
Bijgewerkt op:09-09-2013 12:37

v.v. Montfoort start met verlies tegen debutant DVS’33

Na diverse vriendschappelijke en bekerwedstrijden was het aan het sterk verjongde Montfoort om aan de supporters te laten zien wat men het komend seizoen kan verwachten. Tegenstander DVS’33 is één van de 7 ploegen afkomstig van de Veluwe of Utrechtse Heuvelrug en deze ploegen staan vooral bekend als fysiek sterk. Montfoort was dus gewaarschuwd.

Hoewel bij Montfoort nog enkele belangrijke spelers ontbraken had trainer Sluis toch een op papier aanvallend team opgesteld met verschillende debutanten. Vanaf de eerste minuut zette Montfoort druk op de ketel en stoorde al voortijdig. Zodra de bal veroverd was liep het echter iets minder en volgden er de nodige foutieve passes. Montfoort wilde te graag en er ging weinig rust uit het team.

Ook de gasten kenden hetzelfde probleem, maar in hun acties zat net iets meer dreiging, zonder dat Johan Verkerk echt getest werd.

Het was in de 22e minuut een verdedigende fout, die door Alla el Haddadi werd aangegrepen om de score te openen. De snelle spits omspeelde doelman Verkerk en bracht zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

In het verdere verloop van de eerste helft wist de thuisploeg nauwelijks een vuist te maken, met uitzondering van Stanley Mailoa, die zijn inzet in het zijnet zag belanden.

De 2e helft slaagde Montfoort er in meer druk op het doel te zetten van keeper Huiskamp en na een kwartier was het de eerder genoemde Mailoa die met buitenkant voet prima voor de op dat moment verdiende gelijkmaker tekende.

Even leek het er op, dat Montfoort DVS’33 in de tang had, toen de in de 58e minuut de in het veld gekomen Yashin Kurt met een schitterende trap in de kruising zijn ploeg op een 1-2 voorsprong bracht.

Montfoort zette opnieuw aan voor de gelijkmaker, maar toen Don Mimpen in de 79e minuut op een rode kaart werd getrakteerd werd de ploeg min of meer KO geslagen. Het logische gevolg was dan ook, dat Michael Musa in de slotfase de eindstand bepaalde op 1-3.

Hoewel de verwachtingen hoog waren gespannen lijdt een nederlaag in de openingswedstrijd vaak tot een deceptie. Toch zal deze jonge ploeg in het verdere verloop de nodige punten scoren. Bij vlagen was het spel tegen DVS’33 dan ook goed te noemen. Het ontbeert de ploeg nog aan de nodige automatismen en ook ontbreken nog de nodige spelers. Kortom, de blik wordt alweer gericht op de volgende wedstrijd, namelijk tegen Sparta Nijkerk. De wedstrijd begint om 15.00 uur.