Geplaatst op:02-09-2013
Bijgewerkt op:02-09-2013 12:27

v.v. Montfoort lijkt klaar voor competitie na gelijkspel tegen Magreb’90

Afgelopen zaterdag moest v.v. Montfoort het in de 3e wedstrijd voor de Districtsbeker West 1 opnemen tegen het ambitieuze Magreb’90 van trainer Mark Verkuijl (ex-FC Utrecht, Ajax).

Na een afgetekende overwinning (0-5) op De Meern (za) en een gelijkspel (0-0) tegen het uit de Hoofdklasse gedegradeerde Nieuw-Lekkerland was al op voorhand duidelijk, dat zowel Montfoort als hun gasten door waren naar de volgende bekerronde. Voor beide trainers was het echter een laatste test.

In de ploeg van trainer Sluis ontbraken nog Denny van Loen, die net terug was van vakantie, Mike van Oostrom (knie) , Armand Neeskens (schouder) en Nick Koppers.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Magreb over veel individuele kwaliteiten beschikt. Montfoort moest dan ook alle zeilen bijzetten om op een vroege achterstand te komen. Na een klein kwartier wist de thuisploeg iets meer vat op de wedstrijd te krijgen, maar uiteindelijk was het Magreb, dat in de slotfase van de eerste helft op een op dat moment verdiende voorsprong kwam.

In de 2e helft was de ploeg van Verkuijl geen schim meer van de ploeg voor de pauze. Montfoort zette Magreb behoorlijk onder druk en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Daar ging een grote communicatieve fout aan vooraf. Keeper Hoogewoning en 2 verdedigers liepen elkaar zodanig in de weg, dat de bal zomaar in het doel verdween.

Montfoort kon slechts enkele minuten van dit mazzeltje genieten kwam Magreb ondanks de druk op eigen doel toch weer op voorsprong. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd aanvoerder Apeldoorn binnen de 16 meter onderuit gehaald waardoor Montfoort een strafschop werd toegekend, die door de uitblinkende Joey van Ede feilloos werd benut. 2-2 werd ook de eindstand, waardoor beide ploegen meeloten voor de volgende ronde. Een kleine smet op de overigens stevige, maar sportieve pot voetbal was de blessure van Miquel Ballo in de slotfase. Het is te hopen dat de blessure meevalt, maar aankomende zaterdag tegen DVS’33 lijkt vooralsnog niet haalbaar.

Het komende seizoen krijgt Montfoort een stevige competitie voorgeschoteld met voornamelijk ploegen uit de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Op voorhand lijken Quick Boys en Ajax de belangrijkste titelkandidaten. Welke rol Montfoort in deze interessante competitie zal spelen is nog onvoorspelbaar, maar gezien de spelopvatting van afgelopen zaterdag kan de ploeg van trainer Emanuel Sluis menig ploeg verrassen. De wedstrijd thuis begint om 14.30 uur.