't Goy - v.v. MSV'19 eindigt in 2-1.

Bron: Hans Kolfschoten

Op zondag 7 april 2013 moest v.v. MSV'19 op bezoek bij rode lantaarndrager 't Goy, in de wetenschap dat 't Goy zocht naar de laatste kansjes om nog wat punten te sprokkelen en het vierde klasse schap veilig te stellen.

Met nogal wat geblesseerden wist MSV zich gesteld voor een lastige klus. A-junior Stan Hilhorst startte in de basis-elf die trainer Paul de Jong op het veld zette, terwijl de "bank" bezet werd door reservedoelman Pascal Steenbergen en Hobie Gras, beiden ook "geleend" van de A-jeugd.

Gedurende de wedstrijd schoven Berend van der Wildt en Jochem Baauw nog aan (beiden vanuit het tweede elftal), om de bankbezetting op peil te houden.

MSV begon goed aan de wedstrijd en dit leverde een kasje op voor Merlijn van der Does. Zijn inzet kon echter worden verwerkt door doelman Braster van 't Goy.

Even later was het Robin Vos die een bal net voorlangs het doel plaatste. Als er in de eerste helft punten waren te verdienen voor minuten balbezit, dan had MSV als overwinnaar van het veld gestapt.

Het bleek echter allemaal te horen tot de tactische aanwijzingen van 't Goy trainer Arie de Jongh, die zijn manschappen het veld in had gestuurd met de boodschap om MSV het spel te laten maken en zelf op de counter te loeren, een opdracht die behoorlijk door 't Goy werd gevolgd.

De beste kans in de eerste helft was er dan ook voor 't Goy, toen Robert-Jan Bubberman vanuit het niets door de MSV verdediging kon soleren, waarbij zijn inzet door alles en iedereen werd gemist en MSV er nog een corner van kon maken.

Ook was er een situatie waarbij MSV-doelman Wesley Oostrom redding kon brengen op een inzet van opnieuw Bubberman. Nog steeds in de eerste helft was er opnieuw een levensgrote kans voor 't Goy, toen bij een uitbraak de buitenspelval van MSV niet goed sloot en 't Goy aanvoerder Frank Zwambag net voorlangs het MSV doel schoot.

De tweede helft brak aan met nog steeds de 0-0 stand op het bord.

Reeds in de eerste minuut van de tweede helft hobbelde de bal na een terugspeelbal van een 't Goy verdediger zomaar richting de doellijn, maar kon 't Goy-verdediger Bram Hamersveld de bal nog net voor de doellijn een corner forceren.

In de zevende minuut van de tweede helft was er toch de verdiende voorsprong voor MSV, waarbij het veldoverwicht eindelijk werd uitbetaald: Merlijn van der Does kwam in het strafschopgebied van 't Goy in aanraking met zijn directe verdediger en scheidsrechter Bram Has wees resoluut naar de penalty-stip. Vanaf de elf meter scoorde Raymond Derks namens MSV de 0-1.

De eerste gele kaart van de wedstrijd was vervolgens voor 't Goy speler Hamersveld, die de meeverdedigende Raymond Derks bij het zestienmeter gebied van MSV onderuit haalde.

Er leek voor MSV niets aan de hand, totdat Merlijn van der Does Frank Zwambag in de rug liep in het MSV-zestienmeter gebied. Zwambag liet zich slim vallen en versierde op zijn beurt een strafschop voor 't Goy.

Vanaf de elf meter faalde vervolgens Jacco Odijk namens de thuisploeg niet en tekende 1-1 aan.

Opnieuw leek het erop dat MSV zich weer herpakte, maar ook nu weer was het bedrieglijke schijn en viel MSV in het eigen mes. Op een inzet van Robert-Jan Bubberman kon doelman Wesley Oostrom nog redding brengen en was het even later namens MSV dat verdediger Luuk Roelofs een doelrijpe kans had, toen deze de bal ineens op de slof nam, maar pech had dat de bal net over het doel verdween. Ook was Boy Visser bijna succesvol met een afstandsschot, maar ook dat ging rakelings over de deklat bij 't Goy. Het was echter de thuisploeg die zo'n tien minuten voor het slot de 2-1 binnenschoot via Freek van Es, waarbij overigens doelman Oostrom in eerste instantie het gevaar nog kon keren, maar bij een tweede inzet van dichtbij moest capituleren.

MSV kreeg nog prima mogelijkheden op een (verdiende) gelijkmaker, maar zag een vrije trap, genomen op de rand van het zestienmeter gebied van 't Goy voorlangs het doel verdwijnen en moest vervolgens genoegen nemen met een cornerbal toen de bal voorlangs het doel van 't Goy werd gebracht, waarbij geen van de meegekomen Montfoorters kans zag het leer nog te raken.

Zo bracht 't Goy een 2-1 eindstand op het bord en mag het nog hopen op een vervolg in de vierde klasse.

MSV op haar beurt kan opnieuw geen afstand nemen van de laatste plaatsen en heeft nog steeds niet voldoende punten om het einde van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.