Geplaatst op:07-04-2013
Bijgewerkt op:07-04-2013 11:12

v.v. Montfoort wint van Bennekom na cadeautje

Montfoort moest het stellen zonder de geschorste Chanan Brandsma en Joost van Apeldoorn, waardoor er een plaatsje in de basis was ingeruimd voor Miquel Ballo.

De belangen waren in de slotfase van deze competitie voor beide verenigingen even groot. Bij verlies was een plek voor de nacompetitie promotie/degradatie wel heel dichtbij en bij winst kon één van de ploegen zelfs voorzichtig weer naar boven kijken . Bij een gelijkspel was geen van beide ploegen gebaat.

Het was de thuisploeg, dat van meet af aan het spel naar zich toe trok. De Montfoortse verdediging stond voortdurend onder druk, maar de thuisploeg ging zeer slecht met de nodige mogelijkheden om en ontbrak ook het nodige geluk.

Halverwege de 1e helft leek Bennekom op een verdiende voorsprong te komen, maar de inzet belandde buiten het bereik van doelman Johan Verkerk op de paal.

Hoewel de druk op het Montfoortse druk langzamerhand minder werd, slaagde Montfoort er neuwelijks in om echte kansen te creëren  en slaakte alles wat Montfoort lief was een zucht van verlichting toen de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

Na de rust leek  eenzelfde beeld te geven met dit vershil, dat Montfoort eerder stoorde. Deze instelling was ook de aanleiding voor het allesbeslissende doelpunt.

Bij het achteloos uitverdedigen was daar opeens de zeer attente Miquel Ballo, die de bal aan één der verdedigers ontfutselde, de keeper omspeelde en zijn ploeg , op dat moment geheel tegen de verhouding, op voorsprong bracht met na afloop de beslissende.

Daarna zette de thuisploeg aan voor een slotoffensief, waarbij soms het nodige kunst- en vliegwerk nodig was om een tegengoal te voorkomen. Wonderwel lukte dat en had Montfoort ook niet te klagen over het oordeel van scheidsrechter Spinhoven. Eerst beoordeelde hij een overtreding van doelman Verkerk met geel, terwijl rood in de situatie staat voorgeschreven en in de slotfase oordeelde hij een inzet van Nick van Luinen als het spelen van de bal, terwijl een strafschop meer op zijn plaats was.

Montfoort zwijnde dus, maar ook de thuisploeg was niet bij machte om het tij te keren. Tal van kansen werden gecreëerd maar het ontbrak duidelijk aan de afwerking.

Het resultaat leverde Montfoort dus een duur bevochten overwinning op, die de ploeg van Emanuel Sluijs weer terug bracht in het linker rijtje.

Er mag echter niet te vroeg worden gejuicht, want Montfoort wacht een enorm zwaar slotprogramma. Wel heeft de ploeg door deze winst en puntverlies van de concurrentie enige ademruimte gewonnen.

Aankomende zaterdag is het voor Montfoort altijd lastige ODIN’59 te gast. De ploeg uit Heemskerk verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door te winnen Quick Boys, dat na 2 overwinningen behoorlijk op zijn nummer werd gezet.

Montfoort is dus gewaarschuwd en daarbij komt ook nog, dat moment nog nooit heeft gewonnen van de ploeg uit Heemsker. Volgens alles en iedereen, ddie Montfoort lief is, moet daar maar eens verandering in komen. Alle ingrediënten dus een voor spannende confrontatie.