StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:18-07-2010
Bijgewerkt op:18-07-2010 23:51

Koelte in de kerken op warme zaterdag

Bron: Hetty Elzas, VVV Montfoort
  

Heerlijk koel was het in de R.K. Kerk “Johannes de Doper” en de NH Grote of St. Janskerk in Montfoort tijdens de door VVV Montfoort georganiseerde Kerken-Molenwandeling op de wel heel warme zaterdag 10 juli.

Deelnemers uit Montfoort, Oudewater, Gouda en Kamerik genoten van de enthousiaste uitleg van de gids, Jules Langenberg, tijdens de rondwandeling in het centrum, waarbij de kerken, de Commanderije en Molen De Valk werden bezocht en onderweg diverse wetenswaardigheden over historische panden werden verteld.

In de R.K. kerk werd het prachtige schilderij uit de 17e eeuw bewonderd, dat onlangs door de gemeente werd geschonken na de grote renovatie.
In de N.H. kerk kwam men tot de ontdekking dat er verschil zit tussen de gebrandschilderde ramen. De loodlijnen lopen bij de door katholieke kunstenaars gemaakte ramen niet door de afgebeelde figuren heen, maar de protestante kunstenaars bleken hier minder problemen mee te hebben…soms lopen loodlijnen dwars door gezichten heen.

Tijdens het bezoek aan de N.H. kerk trok de organist, de heer v.d. End, alle registers open van het monumentale orgel, een zeer imponerend geluid waar allen bijzonder van genoten hebben.

De wandeling werd afgesloten met een bezoek aan Molen De Valk, waar uitleg werd gegeven over het functioneren vroeger en nu.

Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers én medewerkers van Gilde, kerken en de molen, is VVV Montfoort zeker van plan deze interessante wandeling na de zomer nogmaals aan te bieden.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Unlimited Music World (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024