StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:09-08-2021
Bijgewerkt op:09-08-2021 09:27

Lucas van Eijk verrassende winnaar Van Vliet Caravans Cup

Bron: Media PB Holland
  

Met een uur vertraging door een flinke regenbui kon de Van Vliet Caravans Cup toch nog gesprongen in Linschoten. Het zonnetje kwam door en in de diverse categorieën ontstond een spannende wedstrijd. Door de vertraging koos de wedstrijdleiding er voor om alleen de voorrondes te springen.

Bij de senioren pakte Ricardo Faaij (Haastrecht) de leiding met een voor hem beste seizoensafstand van 19.84m. De Hollandse top 4 senioren, waar Jaco de Groot (Kamerik), Erwin Timmerarends (Bodegraven) en Thomas van Midden (Vlist) woensdag nog een podium vormden met allen een afstand van boven de 21 meter, wisten niet verder te springen dan deze afstand.


Archieffoto Lucas van Eijk

Lucas van Eijk (Haastrecht) wist wel over het balletje te springen en zette met 19.93m de verste afstand van de dag neer. Uiteindelijk wist Wouter van Midden (Vlist) met een afstand van 19.85m naar het zilver te springen, waardoor Faaij genoegen moest nemen met brons.

Bij de dames was het een spannende wedstrijd met vier dames over de 14 meter, waarvan er 3 binnen twee centimeter van elkaar zaten. Laura Maaijen (Haastrecht) zette in de eerste ronde met 14.29m een te kloppen afstand neer. Demi Groothedde (Jaarsveld) en Julia van Eijk (Haastrecht) sprongen beiden 14.02m. Doordat de tweede afstand van Van Eijk verder was dan die van Groothedde wist zij met het zilver naar huis te gaan. Fabiënne Overbeek (Benschop) kwam met 14.00m in de buurt, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats en verloor de leiding in het klassement aan Demi Groothedde. 

Ook bij de junioren ontstond er een spannende strijd om de prijzen. Harmen Timmerarends (Montfoort) brak de wedstrijd open, hij sprong naar een nieuw persoonlijk record van 19.02m. Hidde van Dam (Montfoort) deed de eerste aanval op deze afstand, een prima 18.77 meter was goed voor het brons. Klassementsleider Reinier Overbeek (Benschop) sprong kort daarna naar 19.78m en pakte de dagtitel bij de junioren.

Bij de jongens won Roy Velis (Benschop) de wedstrijd met een afstand van 15.93m. Rick Cazant (Kockengen) en Jonathan Timmerarends (Montfoort) maakten het podium compleet met resp. 15.53m en 15.31m. Opvallend was dat in de jongens categorie de verste afstand van de dag gesprongen werd door Harmen Bogaard (Polsbroek). Hij sprong in de middag tijdens de tweede klasse wedstrijd een afstand van 16.52m en klopt daarmee op de deur van de eerste klasse.

Bij de meisjes wist Suzanne Mulder (Vlist) opnieuw de wedstrijd te winnen. Afgelopen woensdag wist zij in Linschoten met een nieuw persoonlijk record van 15.69 de Lange Willem Trofee te winnen. Zaterdag was 13.53 voldoende om met de bokaal van de Van Vliet Caravans Cup naar huis te gaan. Het zilver was voor Thalina van der Wind (Snelrewaard) met 13.36m en het brons voor Roza Verburg (13.28m). Zij sprong een persoonlijk record van 13.28m.

Volgende week zaterdag wordt om 14.00 uur de jaarlijkse teamwedstrijd Holland-Friesland gesprongen in de Vlist. De Hollandse ploeg neemt het onder leiding van de nieuwe bondscoach Kenneth Broos met de beste 8 senioren en de beste 4 dames, junioren, jongens en meisjes op tegen het team van de Friezen. 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024