StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoeken


Stuur dit document naar

Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Uw Email adres


Bericht


Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).
Om spam tegen te gaan controleren we dit veld op deze waarde.


Geplaatst op:02-08-2021
Bijgewerkt op:02-08-2021 09:27

Reinier Overbeek houdt eer polsstokverspringers hoog bij NFM

Bron: Media PB Holland
  

Afgelopen weekend vond in het Friese It Heidenskip de Nationale Fierljep Manifestatie plaats. Deze wedstrijd is één van de grote titels waar de polsstokverspringers gedurende het seizoen om strijden. De Friese springers waren goed op dreef en gingen naar huis met de meeste prijzen. Alleen Reinier Overbeek redde de Hollandse eer door de wedstrijd in zijn laatste sprong nog naar zijn hand te zetten.

De spanning in de juniorencategorie was groot. Al in zijn eerste sprong zette Overbeek een sterke 19.32m neer. Hiermee voorzag hij zichzelf van een goede uitgangspositie. Echter was zijn Friese concurrent Rutger Haanstra (It Heidenskip) ook goed in vorm. Met 19.45m pakte hij tussentijds de leiding in de wedstrijd. Wisse Broekstra (Tzummarum) ging daar zelfs nog overheen met 19.52m. Reinier Overbeek had nog één kans en greep die met beide handen aan. Na het corrigeren van de stok gaf hij alles voor zijn uitsprong en het was voldoende: 19.92m. Het publiek ging uit zijn dak voor de enige Hollandse titel van deze NFM.

Bij de senioren startten de Hollanders zeer sterk. Na één ronde stonden Rian Baas (Utrecht) en Jaco de Groot (Kamerik) aan de leiding met resp. 20.45m en 20.44m. De concurrentie stond hiermee op scherp. In de tweede ronde was het thuisspringer Sytse Bokma (Hindeloopen) die huis hield. Hij maakte een perfecte sprong en kwam tot 20.75m. Nard Brandsma uit Workum deed het zelfs nog beter. Hij had alle tijd om de polsstok uit te klimmen en landde na 20.77m. De vijf Hollandse springers die de tweede finaleronde haalden, wisten hier echter niet meer over heen te gaan. Baas pakte daarmee het brons.

Het publiek kreeg ook bij de dames een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Maar liefst 13 dames passeerden de 14-meter grens die toegang gaf tot de finale. Het niveau in de finale lag direct hoog. Sigrid Bokma (Hindeloopen) en Demi Groothedde (Jaarsveld) waren de smaakmakers in de eerste twee rondes met verdienstelijke sprongen. In de tweede finaleronde kwam ook de Haastrechtse Laura Maaijen nog knap tussen het topdames met een sprong van 14.74m. Hiermee werd zij uiteindelijk derde. Het goud ging echter naar Marrit van der Wal. De thuisspringster is ongetwijfeld de sterkste klimster in het damesveld en kwam tot een afstand van 16.03m, voldoende om de concurrentie achter zich te laten.

De Hollandse jongens vielen wat tegen qua prestaties. Van de beste 6 springers waren er 5 Friese springers. Alleen Roy Velis (Benschop) kon meekomen in het niveau. Zijn 15.85m. was voldoende voor een derde plaats, maar vergeleken met zijn gemiddelde prestaties dit seizoen was dit nogal teleurstellend. De winst ging hier naar Germ Terpstra (Tzum) die tot een afstand van 16.25m kwam.

In de categorie meisjes was het Friese feestje zelfs nog groter. Van de 8 finale springsters was alleen de Suzanne Mulder uit Vlist zich te plaatsen. En dit deed zij zeker niet onverdienstelijk. Met een mooie serie kwam zij uiteindelijk tot 14.32m. Lisse van de Knaap (IJlst) deed dit iets beter (14.49m), maar het goud ging naar Hanneke Westert uit Sneek. Slechts één afstand wist zij neer te zetten, maar met 14.88m was dit voldoende voor de winst.

Met vier titels had Friesland het grootste succes en het Friese kamp lijkt dan ook favoriet voor de overwinning tijdens de Tweekamp. Deze zal plaats vinden op 14 augustus in Vlist. Komende week zijn de polsstokverspring wedstrijden in Linschoten.

 

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024