StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:18-11-2020
Bijgewerkt op:18-11-2020 10:26

Project Steenbreek: tegel eruit, plant erin

Bron: Gemeente Montfoort
  

Met de actie 'Tegel eruit, Plant erin' is project Steenbreek landelijk bekend geworden. Het doel is om mensen enthousiast te maken om hun tuin en leefomgeving groener te maken! Minder bestrating, meer planten. Gemeente Montfoort steunt dit van harte en sluit zich aan bij dit initiatief. Wethouder Ivo ten Hagen heeft op woensdag 11 november jl. samen met de heer Henk Jense van project Steenbreek de overeenkomst getekend. En hij heeft direct samen met mevrouw Silvia Benschop het plein bij de G. van Damstraat in Montfoort van plantjes voorzien. Extra leuk maakt het dat dit op verzoek van de omwonende is aangepast. Tegels eruit, groen erin!

Waarom tegel eruit, plant erin?
Ons klimaat verandert. We krijgen steeds meer warme dagen en meer heftige regenbuien. Onze openbare ruimte is daar nog niet voldoende op ingericht, met alle mogelijke gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan wateroverlast. Met een groene tuin of dak bent u daar beter op voorbereid. Regenwater kan de grond in zakken en in droge tijden gebruikt worden door de planten. Planten en bomen houden water vast en zorgen voor verkoeling, geven een mooie uitstraling en meer sfeer dan harde materialen. Veel mensen wonen graag in een groene omgeving. Daarom ondersteunt de gemeente Montfoort groene initiatieven. 

Operatie Steenbreek
De vergroening van de G. van Damstraat in Montfoort is ook de aftrap van Operatie Steenbreek Montfoort. Met deze campagne moedigen wij iedereen in gemeente Montfoort aan om de tuin (particulieren) en de openbare ruimte (gemeente) groener te maken. Stenen eruit, GROEN erin! Operatie Steenbreek dus. Meer informatie vindt u op www.steenbreek.nl.

Vergroen uw tuin
Wilt u zelf uw tuin vergroenen? U kunt advies vragen bij een tuincentrum of tuinarchitect. Ook op het internet zijn voorbeelden te vinden. Haal een paar tegels eruit en zet daar planten in, want iedere tegel eruit is al winst! Het is heel eenvoudig en het hoeft niet duur te zijn. Of leg een geveltuin aan. Een geveltuin is de manier om snel, goedkoop en slim te vergroenen. En groen is goed voor van alles, groen is gezond, goed voor de bijen, vlinders en vogels. Voor meer inspiratie kijk op www.steenbreek.nl of www.klimaatklaar.nl

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024