StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:09-10-2016
Bijgewerkt op:09-10-2016 12:14

v.v. Montfoort morst punten tegen laagvlieger Geinoord

Bron: Dick ten Hoonte
  

Geinoord kent dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen een matige start en tot afgelopen zaterdag stond de ploeg van Dick Kooijman op een voor deze club onwaardige voorlaatste plek.

Van onderschatting van Montfoortzijde mocht echter geen sprake zijn, want winnen van de Nieuwegeinse ploeg is en was zelden een vanzelfsprekendheid.

Montfoort moest het doen zonder de aan de enkel geblesseerde Mike van Oostrom en Miquel Ballo, die in de wedstrijd tegen FC Aalsmeer een liesblessure opliep. Hierdoor was er voor het eerst deze competitie een plaatsje in de basis ingeruimd voor Marck van Baal,

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Germs uit Wilnis zocht de thuisploeg de aanval en het was na 4 minuten, dat Robert Maat alleen voor doelman Vianen verscheen. De in vorm zijnde doelman redde adequaat en voorkwam hiermede de openingstreffer.

Even later zorgde een vrije trap van Danny ter Hoeve voor het nodige gevaar, maar zijn inzet ging voorlangs en werd door alles en iedereen gemist.

In de 18 e minuut was het wel raak. Marck van Baal was er als de kippen bij toen de verdediging van Geinoord stond te rommelen en doelman Vrede iets te vroeg uit zijn doel kwam. Een lob over de doelman heen betekende een 0-1 voorsprong voor Montfoort.

Na deze openingstreffer kreeg Montfoort meer grip op de wedstrijd. Zo werd enkele minuten later Bart Roelofs uit een voorzet van Danny ter Hoeve in stelling gebracht, maar zijn kopbal was een prooi voor doelman Vrede, die de korte hoek goed afdekte. Even later was het Geinoord wat via Dimitri Djollo en Robert Maat min of meer opgelegde kansen kreeg, maar opnieuw was doelman Vianen paraat.

Het spel ging weliswaar op en neer, maar in de minuten die er op volgden kreeg Montfoort voldoende kansen, onder andere via van Baal , Roelofs en van Luinen , om de voorsprong te vergroten, maar daarbij ontbrak het nodige geluk. In de slotfase van de 1e helft, die in het voordeel was van de thuisploeg, was een fout in de Montfoortse verdediging aanleiding voor de gelijkmaker.

Het was David Jackson, dei alert reageerde en Dimitri Djollo, wellicht in buitenspelpositie, in staat stelde doelman Vianen te verschalken in de korte hoek.

Ook in de 2e helft golfde het spel op en neer en in de beginfase kreeg Montfoort tot 3 keer toe de kans de voorsprong te vergroten. Pas na een kwartier liet de thuisploeg weer iets van zich horen in de persoon van voormalig Montfoortspeler Chanan Brandsma, waarbij Vianen opnieuw handelend moest optreden.

In de slotfase, waarin voor het eerst deze competitie Ricardo Okhuysen mocht invallen, waren er alsnog mogelijkheden, maar een verdere score bleef uit.

Door deze uitslag, die over de gehele wedstrijd gezien wel terecht was, zakte Geinoord naar plek 14 en moet de ploeg van Renato Dijksterhuis voorlopig genoegen nemen met een 5e plek.

Aankomende zaterdag moet de ploeg afreizen naar AFC, de ploeg die verrassend verloor van het laagstaande FC Aalsmeer. De Amsterdamse formatie staat door deze nederlaag 1 punt achter Montfoort op een 6e plaats, waarmee duidelijk is, dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Voor Montfoort geldt dat niet verliezen belangrijk is om aansluiting te houden op de top in de 1e klasse A. Na zaterdag sluit in ieder geval Mitchel Bottenheft weer aan bij de selectie en is het voor trainer Dijksterhuis te hopen, dat de blessures van van Oostrom en Ballo meevallen.

Aankomende dinsdag speelt Montfoort een oefenwedstrijd tegen CSW , uitkomend in de 2e klasse B. Aanvang 20.00 uur

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024