StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:18-06-2022
Bijgewerkt op:18-06-2022 15:55

Opening Brandweerpost Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort.nl
  

Zaterdag werd 18 juni werd de nieuwe brandweerpost aan de Anne Franklaan in Montfoort officieel geopend. Iedereen was welkom tijdens een Open Huis om een kijkje te nemen bij de inmiddels 92-jarige brandweereenheid.

Tijdens de open dag was er voor zowel jong als oud genoeg te beleven, zoals rijden in een brandweerauto, je kracht testen tijdens het open knippen van een auto, leren hoe je ingrijpt bij een vlam in de pan of je weg vinden in een stikdonkere kamer vol rook. 

 
 

Naast tal van demonstraties waren er verschillende specialismen van de brandweer te zien. Er reden antieke brandweervoertuigen rond en ook was de brandweerpost Woerden gevraagd om met het redvoertuig aanwezig te zijn. Hartslag gaf informatie over reanimatie en AED-cursussen. 

De grootste kleinste mobiele minirampenstad van Nederland stond opgesteld. Een kijk-, zoek- en verwonder activiteit voor elke evenement dat is opgebouwd uit meer dan 250.000 LEGO® bouwsteentjes. Het is niet alleen zeer attractief en uniek, maar heeft vooral een educatieve missie. Het overbrengen aan zowel kinderen als volwassenen, dat het werk van de brandweer spannend, veelzijdig en uitdagend is.

Kinderen en volwassenen werden uitgedaagd om aan de hand van een vragenlijst, alle incidenten op te zoeken met bijbehorende letter. In de praktijk betekent dat een zeer leuke- en vooral laagdrempelige bezigheid. Na afloop van de zoektocht is het beeld van de werkzaamheden die door de brandweer worden uitgevoerd op een actieve- en educatieve wijze bijgesteld. Daarbij kan bij het inleverpunt van de wedstrijdformulieren (met daarop de ingevulde slagzin) fungeren als vertrekpunt waar het brandveiligheids bewustzijn van thuis onder de aandacht gebracht wordt.

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ultimate Dancenight (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024