StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:26-04-2021
Bijgewerkt op:26-04-2021 15:40

Koninklijke Onderscheiding voor drie vrijwilligers

Bron: Lenie Pol, bestuursadviseur Kabinetszaken
    

Jarenlange vrijwillige inzet wordt beloond met een Lintje

“Het heeft Zijne Majesteit behaagd…” Met deze woorden ontvingen de heer Gruters,  de heer Van Seeters en de heer Bos tijdens de lintjesregen op maandag 26 april een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester mr. P.J. van Hartskamp- de Jong. Burgemeester Van Hartskamp-de Jong is er trots op deze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten. Drie Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor de samenleving. Zij zijn daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer P.C.J.(Peter) Gruters

De heer Gruters zet zich al meer dan 20 jaar actief in voor meerdere verenigingen in verschillende functies. De heer Gruters is een bruggenbouwer en verbindingsman. Al ruim 20 jaar is hij actief bij het Vredesplatform in verschillende functies. Hij organiseert voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen interactieve tentoonstellingen over discriminatie, solidariteit, vrede, democratie en burgerschap. Op zijn initiatief zijn Duurzaam Montfoort en het volkstuincomplex de  Knopentuin opgericht. Voor het project Levendige Boerensloot van het Hoogheemraadschap inventariseert hij welke water- en oeverplanten er groeien. Als bestuurslid van Stichting Behoud Monumenten bedenkt hij acties om monumenten te beschermen en te behouden én draagt hij  bij aan publieke bewustwording. Voor Stichting WegWijs, de stichting die streeft naar integratie, ontmoeting en verbinding tussen alle inwoners van de gemeente, heeft hij een belangrijke rol bij activiteiten tijdens de leer- en spelmiddagen en de taallessen.

De Heer J.I. Hans) Bos

De heer Bos is een vrijwilliger in hart en nieren en is actief bij verschillende verenigingen.

Al vele jaren is hij onlosmakelijk verbonden aan Montfoort Samen Verder’19. Hij is hier onder andere zeer actief als jeugdleider en trainer. Iedere maandagochtend is de Heer Bos trouw op het terrein van Montfoort SV ’19 te vinden om regulier onderhoud te plegen en schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Als gastheer ontvangt de heer Bos iedere zaterdag de verenigingen en scheidsrechters. Ook heeft hij vele jongeren begeleid bij de maatschappelijke stages. Als verkeersregelaar bij de grotere evenementen doet men nimmer tevergeefs een beroep op de heer Bos. Toneelgroep Graaf heeft aan hem een geweldige vrijwilliger met twee gouden handen. Voor iedere voorstelling bouwt hij de decors en treedt hij op als zaalmanager.

De heer W.R.H.(Wim) van Seeters

De heer Van Seeters, zet zich vanaf de oprichting in 1973 onvermoeibaar in voor het Vredesplatform. Tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië heeft het Vredesplatform onder zijn leiding de inwoners van Srebenica financieel en met mankracht ondersteund. Ook is er onder zijn leiding en op zijn initiatief aan 25 leerkrachten uit Bosnië een leerstage aangeboden in het onderwijs bij de basisscholen van Montfoort. Met als doel hen inspiratie en moed te geven. De heer Van Seeters stond aan de wieg van stichting WegWijs. Zijn activiteiten zijn erop gericht de integratie van mensen uit verschillende culturen te vergroten. Hierbij zijn zijn expertise, netwerk en enorme betrokkenheid van grote betekenis voor stichting WegWijs.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

besteonderdelen.nl

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2021