StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:25-09-2020
Bijgewerkt op:25-09-2020 09:47

14.000 kilo peren geplukt voor goed doel

Bron: Rotary Woerden Oude Rijn
  

In september trotseerden cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden én leden van Rotary Woerden Oude Rijn gedurende een paar weken brandnetels, vervaarlijk zwiepende takken en wespen om zo veel mogelijk peren te plukken. Dat gebeurde op een verlaten perenboomgaard op het Landgoed Linschoten. En dat lukte wonderwel, want er werden 14.000 kilo’s peren geoogst.

De cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los en de Sleutelbloem maakten er bovendien leuke en actieve dagen van in de perenboomgaard. Er werd van alles geleerd. Hoe je een peer plukt natuurlijk, maar ook hoe waardevol de natuur is, die ons voedsel voortbrengt en hoe we kunnen voorkomen dat dat voedsel verspild wordt.

Van het grootste deel van het kostbare fruit wordt gepasteuriseerd perensap gemaakt, dat twee jaar houdbaar is en ter beschikking wordt gesteld aan de plaatselijke Voedselbanken. Zo kunnen de cliënten van de Voedselbanken, maar ook  de mensen van Brownies&DownieS in hun eigen lunchcafé, er tot in 2022 plezier van hebben.

Sociaal-maatschappelijke organisaties als het Inloophuis De Meerpaal en Careyn Weddesteyn in Woerden kregen bovendien een kratje verse peren thuisbezorgd. Ook subsidieverstrekker Rabo Dichtbijfonds werd op peren getrakteerd.

Het Perenproject kwam tot stand in samenwerking met de Stichting G. Ribbius Peletier Jr. tot Behoud van het Landgoed Linschoten, Brownies&DownieS Woerden, Zorg-Los Woerden, De Sleutelbloem Noorden en Rotary Club Woerden Oude Rijn, met bijdragen van het Rabo Dichtbijfonds en diverse sponsoren.

Voor Rotary Woerden Oude Rijn is dit Perenproject één van de activiteiten die de club ontplooit om  als breed georiënteerde netwerkorganisatie van maatschappelijk betrokken professionals een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Een stralende Philine Vreeken van Brownies&DownieS met een klein stukje van de oogst (foto Dave van der Wolk)

De oogst bestond uit kisten vol sappige peren (foto Adriënne Lansbergen)

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024