StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:27-05-2019
Bijgewerkt op:27-05-2019 12:03

Try-out Adfys Triathlon Montfoort zeer geslaagd

Bron: Joke de Wissel
    

Pret in het park

Het was het hele weekend een drukte van belang in het Stadspark van Montfoort. Zaterdagmorgen werd voor de vijfde keer Volleybal Pret in het Park georganiseerd. Diverse teams sloegen al vroeg in de morgen de eerste ballen over het net. Dit ging door tot aan het eind van de middag. Het volleybaltoernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue. Inmiddels waren ook de eerste springkussens opgeblazen voor het kinderspektakel Pret in het Park. De jeugd van Montfoort weet het al. Dit wordt een weekend vol pret en plezier.

Twee dagen lang waren er leden van de EHBO op het terrein aanwezig. Zij hoefden gelukkig niet in actie te komen.

Adfys Triathlon Montfoort

In de middag ging een nieuw fenomeen van start. Voor het eerst werd de Adfys Triathlon Montfoort georganiseerd. “Dit is echt een try-out,” benadrukken de organisatoren. “We willen onderzoeken of er belangstelling is voor een achtste triathlon in Montfoort. Ook willen we onderzoeken of de organisatie goed is, het parcours veilig en we voldoende vrijwilligers kunnen krijgen om dit van de grond te krijgen om er volgend jaar een vervolg aan te kunnen geven.”

Al ver voor de aanvangstijd van 14.30 uur meldden de eerste deelnemers zich. Zij wilden zich in alle rust voorbereiden en het parcours verkennen. Vijfhonderd meter zwemmen, eenentwintig kilometer fietsen en daarna vijf kilometer hardlopen is niet niks. Er waren duidelijk twee categorie deelnemers. Degenen die al vaker meedoen aan een triathlon en degenen die meededen omdat zij het een leuke en een echte uitdaging vonden.

Ook de vele vrijwilligers kwamen naar het Stadspark. Zij kregen de laatste instructies en haastten zich daarna naar de locatie langs het parcours waar zij moesten zijn.

Even voor half drie gingen de zwemmers het water van de Grote Gracht in. Zij waren er klaar voor. Ook hoofdsponsor Ron Haanschoten van Adfys Medisch Centrum Montfoort keek met grote belangstelling toe. Precies om half drie gaf wethouder Herman van Wiggen het startschot. Als vissen vlogen de atleten door het water. Vanaf de kant werden zij aangemoedigd door het aanwezige publiek. In en langs het water werden de zwemmers nauwlettend door de organisatie in de gaten gehouden. Ging alles goed. Kreeg niemand kramp? Op surfplanken waren vrijwilligers aanwezig die eventueel direct te hulp konden schieten. Gelukkig was dit niet nodig.

 Al snel kwam de eerste zwemmer uit het water. In looppas ging het naar de ‘wisselzone’ waar de fietsen onder bewaking stonden. In no time vertrok de eerste wielrenner voor zijn ruim twintig kilometer. Langs het hele parcours stonden vrijwilligers om aanwijzingen te geven, het verkeer te regelen en alles in goede banen te leiden. Na de ronde door Blokland, Stuiverbergseweg. Knollemanshoek, Heeswijk, Anne Franklaan en Tiendweg kwamen de deelnemers weer op de Parklaan aan.

 Snel naar de wisselzone en nu weer op weg om vijf kilometer hard te lopen. Ook nu waren er onderweg vrijwilligers die alles in goede banen leidden en hen van drinken voor zagen. Veel aanwonenden genoten van het mooie weer en zaten buiten. Vanuit de tuinen werden de atleten aangemoedigd. “Dit gaf echt een boost,” vertelden de deelnemers. “Het leek wel of we vleugels kregen door het enthousiaste gejuich.”

 Na 1.00.47 uur kwam de eerste atleet over de finish. Al snel gevolgd door de tweede, derde enzovoort. Met luid applaus werden zij door het publiek ontvangen. De laatste deelnemer finishte in 1.47.21 uur. Bij de finish stonden de organisatoren. Alle deelnemers kregen een flesje drinken en een medaille. Een leuke herinnering aan dit nieuwe en sportieve evenement.

Na afloop werd er volop nagepraat. Iedereen was enthousiast. Alles was goed verlopen en de deelnemers waren allemaal veilig aangekomen. De deelnemers vertelden enthousiast over hun ervaringen. “Het was bijzonder om in de Grote Gracht te mogen zwemmen. De overgang naar het fietsen ging goed maar de overgang van fietsen naar lopen was echt zwaar. Je hebt dan al een ruime tijd gesport, je ademhaling zit hoog van het fietsen en om goed te kunnen lopen moet die omlaag.” Het lukte alle sporters om dit goed voor elkaar te krijgen en het parcours uit te lopen.

“We hebben groot respect voor alle sporters die hebben meegedaan,” besluiten de organisatoren. “Het ging echt om het meedoen en niet om de winst. Het maakte niet uit of iemand sneller of langzamer was. Voor alle deelnemers nemen wij denkbeeldig onze hoed heel diep af.”

Nu gaan de organisatoren alle reacties verwerken en in kaart brengen. Zij staan open voor op- en aanmerkingen, suggesties voor verbeteringen en opbouwende kritiek. Deze try-out heeft bewezen dat er belangstelling is voor een triathlon in Montfoort. Over een paar maanden beginnen de organisatoren met de eerste voorbereidingen  voor de Adfys Triathlon Montfoort 2020. Het sportieve spektakel dat na de succesvolle try-out niet meer weg te denken is uit het sportieve Montfoort.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2023