Note: Meerdere ontvangers moeten door een comma worden gescheiden

Menselijke controle: (Vul hier 3417 in).

Geplaatst op:14-05-2018
Bijgewerkt op:14-05-2018 11:49

Winst Lopik met uitzicht op nacompetitie

Bron: Bert Haars

Na een spectaculair scoreverloop trok Lopik, vooral op basis van de tweede helft, terecht aan het langste eind en won deze belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent HSSC’61 met 5-4. Beide ploegen strijden, samen met Everstein, om de derde periodetitel. Daarnaast strijdt Lopik ook nog om de derde plaats op de ranglijst, wat eveneens een plaats in de nacompetitie oplevert.

HSSC’61 begon de eerste seizoenshelft bescheiden en spelers en trainer moesten blijkbaar aan elkaar wennen, in de tweede seizoenshelft staat het elftal van trainer Gerrit Molenaar goed en presteert het prima.

Lopik wist dat de opponent een moeilijk te bestrijden tegenstander was maar beleefde een droomstart. Al in de 2e minuut van de wedstrijd kapte verdediger Dave van de Akker zijn tegenstander uit en verstuurde een dieptepass, die door Jacco Borst werd verlengt op spits Ardy de With, deze haalde genadeloos uit en schoot de bal direct diagonaal langs de boomlange keeper Niek de Vos, 1-0.

De kruitdampen waren nog niet opgetrokken toen de bezoekers door een kopbal van Bas Steenhart op gelijke hoogte kwamen, 1-1.

Beide ploegen maakten er een mooie wedstrijd van en met een zonnetje over het veld had het publiek het prima naar haar zin. De ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Een mooie combinatie tussen Bas Landman en Ardy de With in de 14e minuut eindigde in een schot over de lat van Landman. Binnen een minuut daarna maakte Lopik echter wel de 2-1, uit een assist van Davy Boon kon de keeper van HSSC’61 een schot van De With niet klemvast krijgen en De With schoot daarna de losgelaten bal wel in de touwen.

Het spel golfde over een weer en Lopik kwam in de 23e minuut goed weg toen een keihard schot op de kruising van het doel uiteen spatte. Enkele minuten daarna volgde een vrije trap voor de bezoekers, aanvoerder en uitblinker Arwin van Soest knalde de bal van circa 25 meter strak in de kruising en scoorde hiermee het mooiste doelpunt van de wedstrijd en bracht de ploegen wederom op gelijke hoogte.

Voor de rust knalde De With nog een bal op de vuisten van De Vos en had Lopik de pech dat Melvin Lamens een diepe pass van Van de Akker niet goed onder controle kon krijgen om Lopik weer op voorsprong te schieten. In de 43e minuut waren het zelfs de bezoekers die op voorsprong kwamen, uit een kort tikkende combinatie werd de bal uiteindelijk teruggelegd op de gevaarlijke spits Floris Kool die geen moeite had om de 2-3 op het scorebord te zetten.

Deze tegenvaller voor Lopik moest even verwerkt worden in de theepauze maar de thuisploeg kwam goed uit de kleedkamer. In de 50e minuut stuurde Reda Reddam na een prachtige combinatie Davy Boon weg op rechts, de strakke voorzet van Boon werd goed ingeschoten door de inkomende Bas Landman maar de keeper van de bezoekers stond op de goede plaats. Lopik won wel steeds meer duels op het middenveld en werd sterker en sterker, HSSC’61 werd gedwongen om meer en meer de lange bal te spelen.

In de 52e minuut belande een vrije trap van Reddam bij Boon, Davy draaide knap weg maar zag zijn schot gekeerd, daarna werd de bal nog twee keer ingeschoten maar de wankelende opponent ging (nog) niet neer. Hoewel de bezoekers gevaarlijk bleven en vooral met aanvoerder Arwin van Soest en Floris Kool fantastische pionnen in hun ploeg hadden staan, was Lopik in de tweede helft als ploeg completer en bovenliggend aan HSSC’61. In de 63e minuut van de wedstrijd bracht trainer Bertus van Schaik een extra aanvaller in, de jeugdspeler Jordy Keja verving verdediger Jako den Uyl. Het duurde tot de 69e minuut dat Davy Boon de belangrijke gelijkmaker in de touwen kopte uit een voorzet van Reddam, 3-3.

In de 71e minuut kwam de fantastisch spelende De With in balbezit en speelde de snelle Keja in, na een paar mooie passeeracties eindigde zijn schot in de handen van de keeper. Lopik ging steeds duidelijker op jacht naar de winst en in de 83e minuut speelde Reddam de snelle en sterke Jordy Keja diep, deze behield het overzicht en scoorde de 4-3.

Dat Jordy Keja een gouden wissel van de trainer was bleek nogmaals in de 89e minuut door het scoren van zijn tweede treffer waardoor Lopik op een riante 5-3 voorsprong kwam. Dat Floris Kool daarna in de laatste minuut een slordige verdedigingsfout eenvoudig af kon straffen deerde Lopik niet meer want het kon na een zeer boeiende wedstrijd de verdiende 3 punten bijschrijven en heeft daardoor nog steeds kijk op een toetje na de competitie!

Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Voorwaarts in Utrecht. De ploeg van oud Lopiktrainer Ron Daselaar heeft nog punten nodig om zich in de derde klasse te handhaven, dus voor beide teams staat er genoeg op het spel om er een fantastische wedstrijd van te maken!

Opstelling Lopik: Twan Schimmel , Jonathan Werrie, Reda Reddam (85e Matrix Tuls), Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon, Melvin Lamens, Jako den Uyl (63e Jordy Keja), Dave van de Akker, Bas Landman, Ardy de With.