StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-12-2015
Bijgewerkt op:24-12-2015 13:48

Informatieavond “Vanaf het ‘niet pluis gevoel’ tot aan de diagnose…..”

Bron: Anchel Kraan
  

‘Ik lig in bed naar hem te kijken. Eigenlijk weet ik al heel lang dat het er iets niet klopt in zijn hoofd. Ik wil nog niet aan de bel trekken, het gaat eigenlijk nog wel prima zo samen!’

Het belang van ‘vroeg-signalering en het diagnosetraject’
Vroeg-signalering van dementie is belangrijk om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden, frustraties te voorkomen en toekomstverwachtingen tijdig bij te stellen. Dementie is voor veel mensen een zeer moeilijk onderwerp, waardoor direct betrokkenen zolang mogelijk proberen te verbloemen dat er iets aan de hand is. Er zijn echter voordelen als dementie vroeg herkend wordt. Zo kan overbelasting van de mantelzorger voorkomen worden en is de kans groter dat betrokkenen beter leren omgaan met dementie. Uit onderzoek blijkt dat angst afneemt na duidelijkheid over dementie. De betrokkenen krijgen de gelegenheid zich beter voor te bereiden op de emotionele -en praktische veranderingen die gaan komen.

Wanneer diagnose is gesteld
Vaak is een heel traject van zorg en onzekerheid al doorlopen voordat de diagnose ‘dementie’ is gesteld. Door het tijdig signaleren van veranderingen in gedrag en geheugen, kan veel extra zorg en onbegrip voorkomen worden.

Behandeling en begeleiding bij dementie
Heeft u geheugenproblemen of vermoedt u (of iemand in uw omgeving) symptomen van dementie, dan kunt u terecht bij de dementieconsulent SWOM en/of uw huisarts. In overleg met u wordt besproken welk (diagnose)traject nodig is om tot een goede diagnose te komen. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de geheugenpoli voor verder onderzoek en diagnose.

Informatieavond 7 januari 2016
Op 7 januari a.s. organiseert SWOM een informatieavond over dit onderwerp. Te gast is Judith van Schaik. Judith heeft jarenlang ervaring bij Altrecht, GGZ ouderen met cognitieve stoornissen en is werkzaam bij Indigo op de medicatiepoli en het RPC Hofpoort Woerden. Beiden gericht op behandeling en begeleiding van patiënten met een vorm van dementie en zijn/haar mantelzorger. Daarnaast is zij werkzaam als docent aan de master opleiding. Judith vertelt u deze avond meer over het belang van vroeg-signalering, de eerste signalen en wat u kunt verwachten als u de geheugenpoli bezoekt. Waarom is onderzoek belangrijk? Wat voor onderzoeken worden daar gedaan?

 

Deze voorlichtingsavond is belangrijk voor de beeldvorming over dementie en niet alleen voor degene die het zelf treffen, maar ook voor vrienden, familieleden, hulpverleners, vrijwilligers, thuiszorgmedewerkers, ambtenaren, mensen van de (sport)verenigingen, winkeliers enz.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 7 januari 2016 in het dienstencentrum van het Antoniushof. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis!

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024