StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-06-2015
Bijgewerkt op:24-06-2015 12:21

Tour de France, afsluiting wegen

Bron: Gemeente Montfoort
  

De tweede etappe van de Tour de France komt op zondag 5 juli door onze gemeente heen. Over de N228 komen de bekendste renners uit de wielerwereld door onze stad heen. Een uniek evenement, waar wij op onze Montfoortse wijze een groot feest van maken. Met deze brief willen wij u graag informeren over dit evenement.

Tourtocht 28 juni

Als feestelijke voorganger van de echte Tour de France krijgen amateurwielrenners zondag 28 juni de kans om het parcours alvast even ‘in te fietsen’. Net als bij de echte Tour wordt de N228 vanaf De Meern afgesloten, deze keer van 7.30 uur tot 11.30 uur. Aanwonenden krijgen een ontheffing en kunnen onder begeleiding van de weg gebruik maken. Ook zijn er drie oversteekplaatsen met verkeersregelaars. Die zijn bij de Jan de Rijkelaan – Anne Franklaan, bij de Joop Westerweelstraat – Vrouwenhuisstraat en bij de Julianalaan – De Bleek. Houdt in ieder geval rekening met een flinke stroom wielrenners die door onze stad komen. Dit kan voor wat verkeersoverlast zorgen.

Programma 5 juli

De tweede etappe start op 5 juli met de welbekende Reclamekaravaan. Deze komt om ongeveer 12.15 uur in Montfoort aan. Om 14.15 uur komen de renners door onze stad heen racen. De N228 zal op 5 juli van 11.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur afgesloten zijn. Stichting Tour de France Montfoort organiseert het hele weekend allerlei leuke activiteiten in het Stadspark. Kijk voor hun programma op www.tourdefrancemontfoort.nl.

Afsluiten wegen

Op zondag 5 juli wordt de gehele N228 vanaf De Meern afgesloten voor alle verkeer van 11.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. Ook de N204 wordt tussen de rotonde IJsselveld tot Blokland afgesloten van 11.00 tot uiterlijk 16.30 uur. Voetgangers kunnen op de speciaal daarvoor ingerichte oversteekplaats oversteken van het Hofplein naar het Stadspark. Voor auto’s is het niet mogelijk om de weg over te steken. Inwoners aan de zuidkant van Montfoort kunnen de stad verlaten via Blokland. Inwoners aan de noordkant van de stad kunnen ten tijde van de afsluiting de stad verlaten via de rotonde bij IJsselveld. 

Afsluiten noordkant van Montfoort

De Tour de France in Montfoort! Dat gaat vast veel bezoekers trekken. Hoewel we van te voren niet kunnen inschatten hoeveel, treffen we wel een aantal maatregelen om het feest voor iedereen leuk én veilig te houden. Zo sluiten we de draaibrug over de IJssel af van 11.00 uur voor auto’s en motoren. Dit om te voorkomen dat de binnenstad volstroomt. Zo blijft de binnenstad bereikbaar voor de hulpdiensten. De brug is wel open voor verkeer de stad uit.

Parkeren

Montfoort wordt door de afsluiting van de wegen opgedeeld in Noord en Zuid. Aan de noordkant van Montfoort is parkeren vooral mogelijk op bedrijventerrein IJsselveld. Voor heel Montfoort geldt:er zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s. Kom dus vooral op de fiets!

Feestje op eigen terrein

Zo’n evenement voor de deur is natuurlijk een mooie gelegenheid om vrienden, familie of zakenrelaties uit te nodigen. Let er goed op dat uw gasten op tijd aanwezig zijn in verband met het afsluiten van wegen (zie kopje afsluiten wegen). De tourorganisatie (ASO) hanteert strikte regels voor de veiligheid van de wielrenners en op de openbare route langs het parcours mag dan ook heel veel niet. Iets organiseren op uw eigen terrein is geen probleem. Twijfelt u toch of het past in de richtlijnen van de ASO? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder om deze dag zo feestelijk mogelijk te maken.

Zondagsrust

De Tour de France in Montfoort is voor de mensen die de zondagsrust vooropstellen wellicht een minder feestelijk evenement. In goed overleg met de kerkelijke gemeenschappen in Montfoort doen wij er zo veel mogelijk aan om de overlast te beperken. Zo staat er in de door ons afgegeven vergunningen dat muziek pas na 13.00 uur is toegestaan. Daar zullen we dan ook streng op controleren.

Meer informatie

Het kan zijn dat u naar aanleiding van deze brief nog vragen heeft over dit evenement in de gemeente Montfoort. U kunt dan contact opnemen met Ron van Reenen via 0348 476 400 of stuur een e-mail naar r.v.reenen@montfoort.nl. Houdt daarnaast www.montfoort.nl in de gaten voor het meest actuele overzicht van de afsluitingen en ander nieuws.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024