StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:20-03-2024
Bijgewerkt op:21-03-2024 09:21

Briljanten huwelijk in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

19 maart 2024 waren Wim en Greet Van den Berg- Jansen 65 jaar getrouwd voor de wet. Het kerkelijk huwelijk volgde, in verband met de vasten, pas op 2 april. Burgemeester van Hartskamp bezocht hen thuis.


Fotomomentje in het atrium

Op 14 jarige leeftijd werkte Greet in het St. Jacob ziekenhuis te Oudewater. Als oudste in het gezin met zeven kinderen moest ze al jong haar steentje bijdragen. Daar leerde ze als zestienjarige Wim kennen die er werd behandeld aan struma. Het jonge paar werd verliefd, maar Wim was ziekelijk en Greet was bang dat hij “Geen blijvertje” was.

Wie zou kunnen denken dat Greet en Wim nu al 65 jaar gelukkig getrouwd zijn. Op de vraag van de burgemeester “Wat is de kracht van een goed huwelijk?” antwoorde Greet glimlachend dat je moet toegeven en elkaar aan moet vullen.

Onder het genot van een lekkere kop koffie uit de moderne machine werd er over reizen van vroeger verteld door het sympathieke stel.
“Als of het gisteren was,” zei Wim. Vijf keer per jaar reisden ze naar Zwitserland, waar de zus van Greet een hotel had. Greet stuurde, Wim tankte en gaf koffie en brood aan. In het hotel werkte  het stel mee, het was niet alleen vakantie. Vroeg in de morgen ging Wim dan al naar beneden om o.a. in de keuken te helpen. Greet werkte o.a. in de waskeuken en hotelkamers. Wim wandelde en fietste  graag in Zwitserland. En een keer is hij er zelfs in vijf dagen naartoe gefietst!

Mantelzorg
Er is regelmatig aanloop in het gezellige appartement van Greet en Wim. Allemaal hebben ze een taak. Ook de zoon- en schoonzoon van Greet en Wim springen bij, de een doet de boodschappen en de ander verschoont de bedden.
 

   
   

 

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Unlimited Music World (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024