StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-06-2019
Bijgewerkt op:27-06-2019 21:14

Aanleg parkeerterrein a/d Heeswijkerpoort

Bron: Namens de verontruste groep Achterbaan
  

Open Brief

Montfoort, 24 juni 2019

Een groep verontruste bewoners aan de Achterbaan maakt zich ernstig zorgen over de voorgenomen plannen van het college van Montfoort om het aanzicht van Montfoort ter hoogte van de Heeswijkerpoort ernstig aan te tasten.

Het zittende college heeft dan wel een groene rand (PAK) maar maakt er aangaande dit dossier wel een “potje” van. In de aanloop van de voornoemde plannen hebben de ondergetekenden weliswaar met een ambtenaar - van buiten Montfoort - gesproken welke ons als volgt informeerde.

“U moet zich niet al te druk maken want er worden betontegels met gaten gebruikt zodat het groen blijft”. Hoe naïef kun je zijn, het is toch de bedoeling van een parkeerterrein dat er auto’s op komen te staan dus wat blijft groen?

Ook hebben wij getracht aangaande dit onderwerp met de wethouder die deze onderwerpen in zijn portefeuille heeft een afspraak te maken. Wij werden echter door zijn secretaresse verwezen naar de desbetreffende ambtenaar. Deze hautaine houding werd dan ook door ons niet begrepen.

Tot op heden zijn er nog steeds geen tekeningen beschikbaar maar naar wij begrepen is het al in een vergevorderd stadium.

Vanuit de gemeente vernamen wij dat voor de aanleg van dit beoogde parkeerterrein een autonoom besluit kan zijn van het college van B&W, dus geheel buiten de raad om. Dit vinden wij niet democratisch.

Wij vragen ons af of de parkeerdruk wérkelijk zo hoog is en de noodzaak om het aanzicht van Montfoort hieraan op te offeren. Daarenboven, als de parkeerdruk te hoog zou zijn, moet de gemeente zelf eens in de spiegel kijken omdat al tijden een ongebreidelde wildgroei van appartementen in de binnenstad wordt toegestaan.

In dit verband vragen wij ons af in hoeverre de gelabelde bijdragen in het parkeerfonds wel zijn afgedragen, maar dit terzijde.

 Onze alternatieven

  • De groenstrook tussen de RK-begraafplaats en het Abraham Colijn hof. Als voordeel directe aansluiting naar begraafplaats opdat de uitvaartstoet niet geheel door de nieuwbouwwijken behoeft te rijden.
  • Beschikbare terrein bij de duivensport vereniging a/d Julianalaan 
  • Het construeren van een bovendek ter plekke van het bestaande Hofplein. Dit vereist wel wat “omdenken” maar is architectonisch zeer wel mogelijk en uitstekend in te passen bij de huidige omgeving.

Buiten de teloorgang van het groen en het aanzicht van Montfoort is er ook sprake, althans voor de woningen direct aan de gracht, van een waardevermindering van het onroerend goed.

De gedupeerde nemen dan ook in overweging - nadat de plannen definitief zijn -  een planschade te gaan indienen.

Wat verwachten wij op korte termijn van de gemeente?

  • Een open gesprek met de wethouder ruimtelijke ordening.
  • Een inspanningsverplichting van het PAK het groen en aanzicht van Montfoort hoog te houden.
  • Een gedegen onderzoek naar de alternatieven

Namens de verontruste groep Achterbaan

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024