Geplaatst op:10-04-2018
Bijgewerkt op:10-04-2018 08:22

Lopik stijgt na winst in Maartensdijk weer naar een mooie derde plaats.

Bron: Bert Haars

Een uitwedstrijd tegen een ploeg die alle zeilen moet bijstellen om degradatie te voorkomen is nooit gemakkelijk. Ook deze wedstrijd was voor Lopik zeker geen makkie.

Na een aftastend eerste kwartier was duidelijk dat Lopik weliswaar bovenliggend was maar tot dat moment geen echte uitgespeelde kansen had gecreëerd.

In de 16e minuut stuurde Jonathan Werrie zijn spits Davy Boon diep weg, maar Boon werd grof in zijn rug gelopen door Roy Wijman. De vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied bracht geen gevaar voor de thuisploeg.

In de 22e minuut was Lopik dichter bij de openingstreffer, uit een corner volgde diverse inzetten waarbij de bal zelfs van de doellijn werd gehaald door een verdediger van SVM. Na een half uur spelen verstapte de mee opgekomen Rick Timmer zich en schoot zijn knieschijf hierbij uit de kom. In een reactie duwde Rick hem zelf weer terug maar moest zich uiteraard wel laten vervangen door Reda Reddam.

In het slot van de eerste helft kwam Lopik in de 40e minuut alsnog op voorsprong. Na enkele fantastische passeeracties en dito rush van Jonathan Werrie stak Werrie de bal perfect diep weg op Ardy de With, die de bal onhoudbaar langs keeper Frank van Klaren binnenschoot, 0-1. Op slag van rust verstuurde Melvin Lamens een zeer goede pass op de opkomende Werrie. De overigens goed leidende scheidsrechter Roeleveld ging helaas af op het onterechte vlagsignaal van zijn Maartensdijkse assistent, waardoor deze prima mogelijkheid voor Lopik geen gevolg kreeg en bij rust een fragiele 0-1 op het scorebord stond.

Bij de start van de tweede helft bleek dat een belangrijke pion van SVM, middenvelder Marcel Melissen, niet verder kon voetballen door een terugkerende blessure en werd vervangen door een extra spits. Diverse mogelijkheden om de voorsprong door Lopik verder uit te breiden liepen op niets uit waardoor SVM door heel hard werken bleef geloven in het behalen van een punt.

In de 68e minuut voorkwam keeper Wesley Benschop van Lopik de gelijkmaker door een schot van de doorgebroken spits ternauwernood met de voet te keren. Kansen en doelpogingen van Peter van Wijk, Ardy de With, Davy Boon en een kopbal van Jacco Borst troffen geen doel meer. De verdedigers van beide ploegen bleven overeind en lieten geen doelpunt meer toe waardoor Lopik uiteindelijk terecht de drie punten mocht bijschrijven en SVM nog dieper in degradatieproblemen is gekomen.

Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen OSM. De wedstrijd in Maarssenbroek werd in de laatste minuut in het voordeel van OSM beslist, 3-2. Lopik heeft dus wat goed te maken!

Opstelling Lopik: Wesley Benschop , Jonathan Werrie, Rick Timmer (30e Reda Reddam), Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon (88e Jako den Uyl), Melvin Lamens, Dave van de Akker, Bas Landman (66e Peter van Wijk), Matrix Tuls, Ardy de With.