Geplaatst op:12-03-2018
Bijgewerkt op:12-03-2018 13:09

vv Montfoort pakt punt bij GRC '14

Bron: Dick ten Hoonte

In de heenwedstrijd, die GRC’14 met 2-0 verloor, vond de ploeg uit Giessen zich hevig tekort gedaan, en de ploeg, die op een 10e plaats bivakkeert, was er alles aan gelegen om sportieve wraak te nemen.

De ploeg van Aart Jan van Boksel kon afgelopen zaterdag beschikken over een nagenoeg complete selectie en de trainer ging er in zijn voorbeschouwing vanuit, dat in de komende 3 wedstrijden de volledige winst behaald diende te worden om op deze wijze aansluiting te houden met de top in de 1e klasse. Daarmede was de uitdaging geboren, want juist tegen ploegen, die lager op de competitieladder stonden, werden in het verleden de nodige punten gemorst.

De thuisploeg trok vanaf het begin fel van leer, maar nadat er nog nauwelijks 1 minuut gespeeld was,was een geoliede aanval van Montfoort direct raak. Uit een pass van achteruit was het Marck van Baal, die de bal direct inspeelde op de mee opgekomen Miquel Ballo, die, alleen voor het doel, de keeper verschalkte en zijn ploeg op voorsprong zette.

Daarmee leek de toon gezet, maar nog geen 6 minuten later werd Montfoort door pech getroffen. Bij een aanval van GRC’14 moest Mike van Oostrom tegen Samed Köksal  handelend optreden. Volgens de verdediger speelde hij wel degelijk de bal, maar  scheidsrechter van Dee   was zeer resoluut en stuurde van Oostrom naar de kleedkamer.

Vanaf dat moment drong de thuisploeg wel aan, maar wist men nauwelijks een scoringskans te forceren op een scrimmage voor het doel van Robin Vianen na.  Wel werd het spel van de thuisploeg agressiever en had de scheidsrechter ook een speler van GRC’14 van het veld kunnen sturen, die, na een overtreding van Montfoortzijde, Bart Roelofs met het nodige geweld naar de grasmat stuurde. Slechts een gele kaart viel hem ten deel.

In het verdere verloop van de 1e helft kreeg de thuisploeg de nodige mogelijkheden de score gelijk te trekken. Montfoort beperkte zich tot de counter en bij één van die weinige aanvallen was Marck van Baal dicht bij een treffer. Het was direct zijn laatste actie, want geblesseerd verliet hij het veld en werd zijn plek ingenomen door Eddy Vorm. Tot aan de rust slaagde de ploeg van Aart Jan van Boksel er in stand te houden.

Na rust ging GRC’14 op dezelfde voet verder. Vooral Henri Versteeg kreeg de kansen. Was de 1e kopbal te moeilijk, bij de 2e poging was het mede door de afgemeten voorzet van Samed Köksal wel raak. Op de kopbal van Versteeg was doelman Vianen kansloos en kwamen beide ploegen op gelijke hoogte.

Even leek Nick Koppers in de 55e minuut het tij weer te keren, maar zijn vlammende schot van zo’n 25 meter belandde op de paal.

De thuisploeg pakte de draad weer op en uiteindelijk was het Niels den Haan, die zijn ploeg op een dat moment verdiende voorsprong zette.

Duidelijk was, dat Montfoort, om tenminste aan te sturen op een gelijkspel, volgens de kenners, weer moest gaan voetballen. Met de inbreng van Jurdany Koster en in de slotfase Max Verweij werd gekozen voor een alles of niets spelletje . Voor beide ploegen ontstond er daardoor de nodige ruimte en dus kansen. Joey van Ede was er met zijn loeiharde afstandsschot heel dicht bij, maar uiteindelijk was het “superman” Ricardo Bakker, die in de allerlaatste seconde verwoestend uithaalde en de ploegen op gelijke hoogte bracht. Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Dee.

Richtte de kritiek zich in de heenwedstrijd tot de scheidsrechter, ditmaal was het wisselen van de trainer bij GRC’14 een discussiepunt.

Vond de ene ploeg, dat men 2 punten verloren had, Montfoort koesterde ditmaal het punt, temeer daar de ploeg al vroeg in de wedstrijd met 10 man verder moest.

Aankomende zaterdag moet de ploeg het opnemen tegen laagvlieger SVL en zal de ploeg moeten knallen om bij te blijven