StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:10-04-2017
Bijgewerkt op:10-04-2017 21:58

Polsstokverspringen wereldwijde internet-hit

Bron: Polsstokbond Holland
  

Dat polsstokverspringen, ook wel fierljeppen, als spectaculaire sport mag worden beschouwd, is in Nederland al wel een tijdje duidelijk. Echter, ook buiten de Nederlandse grenzen zijn mensen onder de indruk van de puur Hollandse zomersport.

In de jaren 2010 tot en met 2012 organiseerde Red Bull het evenement Red Bull’s Fierste Ljepper, waarbij de zoektocht naar de beste polsstokverspringer werd ingezet onder de meest extreme omstandigheden. Dieper water, een kleiner zandbed, een hogere schans en een langere stok waren het decor van een waar spektakelstuk. Tienduizenden mensen kwamen af op dit evenement, waar Red Bull natuurlijk prachtige beelden van heeft geschoten. De hoogtepunten van deze beelden werden afgelopen week opnieuw gedeeld op het Facebook-kanaal van het merk.

De beelden hebben wereldwijd indruk gemaakt. Inmiddels hebben 20,2 miljoen mensen de beelden bekeken en wordt het leuk gevonden door meer dan 273 duizend mensen.

De sport wordt voornamelijk beoefend in het Groene Hart en in Friesland, waar de sport oorspronkelijk vandaan komt. Tijdens een sprong probeert de topatleet hard aan te lopen naar de polsstok, welke klaar staat in het water. Vervolgens springt de atleet in de stok en klimt hij omhoog, om een paar seconden later zo ver mogelijk in het zandbed te springen. Op 6 mei start het polsstokverspring seizoen met een wedstrijd in Linschoten (14.30). Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats op 26 augustus in Jaarsveld. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024