StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-03-2017
Bijgewerkt op:06-03-2017 09:21

Badminton: Luck Raeck heeft de langste adem

Bron: Gertjan Scholtens
  

Er zijn bepaalde sporten die je rustig familie sporten kunt noemen. Korfbal is een goed voorbeeld hiervan. Dat is een teamsport, waarbij zowel mannen als vrouwen in één team samenspelen.

Badminton staat hier over het algemeen niet om bekend. Oorzaak: het is een individuele sport. Maar zoals zo vaak: de uitzondering bevestigd de regel.

Ook bij de beide teams die woensdag tegen elkaar speelden in Nieuwegein. Daar troffen de beide teams uit Montfoort (Luck Raeck) en Nieuwegein (‘t Gein) elkaar. Wanneer naar de spelerslijst wordt gekeken, zag je dat er veel personen met de zelfde achternaam meededen. Bij Luck Raeck kwam dat om dat broer Patrick en zus Inger Goos met elkaar speelden.

Het werd een zeer spannende avond, waarbij er voor de neutrale toeschouwer veel spanning in de wedstrijd zat. De eerste wedstrijd, het herendubbel met voor Luck Raeck Rijk den Hartog en Patrick Goos, was al direkt een 3-setter met hoge setstanden. Helaas ging ‘t Gein er met de winst vandoor.

Maar de dames Ria Rietveld en Inger Goos sloegen direkt terug: met een duidelijke 21-8 en 21-10 was de stand weer gelijk. Blijkbaar was ‘t Gein daar van onder de indruk, want de meeste enkelpartijen werden gewonnen door Luck Raeck: Rijk, Inger en Ria wonnen hun enkelwedstrijd. Maar daarmee was de stand pas 2-4.

De eerstvolgende wedstrijd (het gemengd dubbel van Inger en Rijk) zou de doorslag moeten geven. En dat gebeurde dan ook. Daarmee was voor Luck Raeck de wedstrijd definitief gewonnen. Maar er werd nog een laatste slotakkoord gezet: het gemengd dubbel van Patrick en Ria werd nog een thriller: uiteindelijk trok ‘t Gein aan het langste eind, maar daar waren wel 3 spannende sets voor nodig.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024