Bron: Marieke van Breukelen

Dames 1 had zaterdag haar eerste competitiewedstrijd. Voor deze competitiewedstrijd waren er al een aantal oefenwedstrijden en trainingen aan vooraf gegaan om de dames op elkaar in te laten spelen, want het team is in een totaal nieuwe samenstelling.

Door het vertrek van een aantal speelsters en de samenwerking van de clubs Livoc en De Valk zijn de teams opnieuw ingedeeld. Dit betekent dat dit jaar het eerste team van de Valk bestaat uit Suzanne van Zandwijk, Ruth Vreeswijk, Melissa Klarenbeek, Carla Vlooswijk, Laura Kooijman, Annika Reijneveld, Judith van Kleinwee samen met Tessa Deater en Samantha van Londen die invallen vanuit Dames 2.

Eens kijken of trainer/coach Arturo Ringers de dames zo heeft kunnen voorbereiden dat ze in Amsterdam wat punten konden pakken.

Om 17.00 stonden beide teams klaar in de Blauwwit sporthal in Amsterdam om de te starten met de wedstrijd. Dit keer zonder Annika en dat betekende dat Suzanne samen met Carla de middenaanvallers waren.

Melissa stond op de diagonaal positie, Ruth als spelverdeelster en Laura, Judith en Samantha waren de passer-lopers. De dames hadden een moeilijke start en kwamen wat achter in de set. Toch nog weer even zoeken om elkaar te vinden. De achterstand liep op maar dat betekent niet dat De Valk opgeeft! Met hard werken werkten zij zich terug en werd de stand
23-23. Helaas was Amsterdam toch wat sterker en werd de eerste set verloren met 25-23.

In de 2e set was te merken dat de dames toch een knal hadden gehad, zo dichtbij de winst en dan toch de set niet pakken. Het spel liep niet en de moed zakte in de schoenen.

Al snel was de stand 19-8, een heel vertekend beeld. Montfoort moest snel weer het gevoel terug krijgen, anders zou deze wedstrijd snel afgelopen zijn. Gelukkig pakte zij nog wel wat punten en liep het spel weer een beetje, maar deze set ging ook naar Amsterdam met 25-12.

Kijken of in de 3e set de flow weer terug kon komen. En dat lukte redelijk. Er kwamen een paar mooie aanvallen uit, zoals bijvoorbeeld een 3 meter aanvallen van Carla die direct scoorden. Maar ook een paar prachtige net aanvallen van Melissa. Dit leverde weer positieve energie op. Helaas kregen ze twee service series tegen en werd daar het verschil gemaakt. De set ging met 25-16 naar Amsterdam.

Dan de laatste set pakken, om toch nog een punt mee naar huis te nemen. Zou de tegenstander al denken dat de wedstrijd over is en daardoor minder scherp zijn? De Valk stapte weer met frisse moed het veld op. Punt voor punt bleven ze werken maar Amsterdam had de focus niet verloren. Ook hier kwam er door een service serie een verschil van 5 punten en was de achterstand al snel groot. Maar Suzanne gaf niet op en met haar prachtige service serie hielp zij De Valk weer terug naar gelijke stand. Punt voor punt werd er hard gewerkt. Voor ieder bal werd gegaan.

Alleen het harde werken werd niet beloond, Amsterdam trok aan het langste eind en won deze set met 25-20.