Geplaatst op:26-09-2016
Bijgewerkt op:26-09-2016 12:55

v.v. Montfoort doet stapje terug na nederlaag tegen koploper Zuidvogels

Na de overwinning op rkvav Volendam stond Montfoort na 3 gespeelde wedstrijden met 7 punten op een keurige 2 e plaats, 2punten achter koploper hsv de Zuidvogels.

Vooral door het vertoonde spel tegen Volendam zag Montfoort tegen de ploeg uit Huizen mogelijkheden om de koploper van de koppositie te verdringen.

Trainer Dijksterhuis had dan ook geen wijzigingen binnen het team aangebracht en zat Chris Resida opnieuw op de bank, evenals Nick van Luinen, die net van vakantie was teruggekeerd. Nick Koppers viel buiten de selectie vanwege een blessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Metsemakers was het voornamelijk de thuisploeg, die het spel bepaalde . Al na 4 minuten moest Joost van Apeldoorn zijn doelman assisteren door de bal van de doellijn te koppen. Zuidvogels kreeg diverse vrije trappen toegekend en uit één van die vrije trappen ontstond in de 20 e minuut de openingstreffer. Het was Ivo de Heus, die met zijn geplaatste vrije trap doelman Vianen kansloos liet.

Vijf minuten later kreeg Montfoort één van de weinige mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar de tot dan toe onzichtbare Danny ter Hoeve schoot de vrije trap op de deklat. In de slotfase van de 1e helft leek een hakballetje van Miquel Ballo voor het nodige gevaar te zorgen, maar het was doelman Mol, die de bal net voor de inkomende Dion Gerritsen wist weg te grissen,

In de 2e helft waren Danny ter Hoeve en Youad el Yaacoubi in de kleedkamer achter gebleven ten faveure van Nick van Luinen en Marck van Baal om meer druk naar voren te geven.

Na 2 minuten was het echter de Zuidvogels , wat met een prima combinatie uiteindelijk Steve Promes in stelling bracht, die met een strak diagonaal schot doelman Vianen verschalkte en de scoreverdubbelde.

Daarna zakte de thuisploeg meer terug dan wellicht de bedoeling was en kreeg Montfoort zowaar de kans om op de helft van de tegenstander te acteren. Bij de uitvallen van de thuisploeg was er echter sprake van veel meer dreiging en het was aan Robin Vianen te danken, dat de score niet groeide.

Na 20 minuten spelen was het aan Steve Promes de score verder uit te breiden, maar de toegekende strafschop uit een overtreding vloog via de binnenkant paal weer het veld in.

Het was slechts uitstel van executie, want in de slotfase was het Niels van der Zaal, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Duidelijk is, dat er op deze overwinning niets viel af te dingen. Daar waar de beleving, mede dank zij de gedrevenheid van trainer Juan Fenandez Coto, wel was bij de thuisploeg, ontbrak deze bijMontfoort.

Vooral in aanvallend opzicht kwam de ploeg van Renato Dijksterhuis nauwelijks uit de verf en waren de mogelijkheden nauwelijks te tellen.

Mede door dit resultaat zakte Montfoort naar een 5 e plaats op de ranglijst en zal men in de thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer uit een ander vaatje moeten tappen. Men moet echter niet al te lang bij deze nederlaag stil blijven staan, maar het zien als een leermoment. Er zit voldoende kwaliteit in de ploeg, die de ploeg in de thuiswedstrijd zeker wil laten zien.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)