Geplaatst op:08-08-2022 Bijgewerkt op:08-08-2022 10:25 Van boer tot bord: Proef het Groene HartBron: Joke Pelser, Platform Groene Hart VerbindersSteeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.
 |
Veel restaurants in het Groene Hart weten dat er mooie producten en ingrediënten op een steenworp afstand te vinden zijn. Streekproducten vormen een belangrijke inspiratiebron voor hun kaart. Zo haalt De Woerdenaar wijn bij het Woerdens Wijnhuis en vlees van het Rietvelderrund van Boerderij Rietveld in Bodegraven, maakt De Watergeus uit Noorden een uniek gerecht met rivierkreeftjes uit de Nieuwkoopse Plassen, bereidt De Vrijstad uit Vianen met de wortels van boerderij de Lindenhoff uit Baambrugge verschillende gerechten en haalt De Dyck uit Woubrugge groente en fruit uit de eigen moestuin. Verder koken steeds meer restaurants, zoals (H)eerlijk Eten uit Nieuwerbrug aan den Rijn, De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk en Van Rossum Café uit Woerden met streekproducten.
Ook voor streekgebonden boerenijs hoef je het Groene Hart niet uit. Boerderij de Vriendschap in Zevenhoven en IJsboerderij De Stal in Ter Aar maken boerenijs van melk van hun eigen koeien. En natuurlijk zijn er veel theehuizen waar de bakkers huisgemaakt lekkers serveren, zoals De Sfeerstal in Nieuwveen, TaarTenTuin in Aarlanderveen en Theetuin [H]eerlijk in De Kwakel.
Restaurants en agrariërs, meld je aan
Het Groene Hart van Holland wil een complete lijst samenstellen met horecalocaties die met streekproducten werken en koken. Zodat toeristen en inwoners van het Groene Hart weten waar zij het platteland écht kunnen proeven. Horecaondernemers die koken en bakken met streekproducten of ingrediënten uit eigen tuin (of stal), kunnen mailen naar info@groenehart.nl. Ook agrariërs en ondernemers die hun producten leveren aan lokale horecaondernemers kunnen dit doorgeven op dit mailadres.
Genieten van eerlijk eten úit de streek, voor de boeren ín de streek.
www.groenehart.nl/proefhetgroenehart
 |
|
Meer berichten in deze categorie:
Alzheimer Cafe regio Woerden donderdag 18 september (09-09-2025)
Benefietavond St. Joseph. (08-09-2025)
DoeMeeHuis Linschoten breidt uit (08-09-2025)
4-kerken-tour Mannenkoor Zanglust Linschoten (08-09-2025)
Klimaatweek Gemeente Montfoort (08-09-2025)
Lijst van vermiste en gevonden dieren 05-09-2025 (08-09-2025)
Historische vereniging bundelt oorlogsverhalen (02-09-2025)
Zaterdag 20 September World Cleanup Day (02-09-2025)
Lijst van vermiste en gevonden dieren 29-8-2025 (30-08-2025)
Duurzaam Montfoort zoekt Jeugdklimaatburgemeester en -raad (29-08-2025)
Logeerhuis start grootschalige wervingscampagne vrijwilligers (28-08-2025)
Mantelmeeuw weer op Kunstpark (28-08-2025)
Najaarsronde voor de coronaprik (27-08-2025)
Elektrisch varen in de Randstad: dit moet je weten over de veranderende regels (27-08-2025)
Nog een paar dagen om toeslagen over 2024 aan te vragen (26-08-2025)
Fietsersbond zoekt mt fietsers naar Fietsgemeente 2026 (26-08-2025)
Pluspop al 40 jaar een begrip 12, 13 en 14 september (23-08-2025)
Lijst van vermiste en gevonden dieren 22 augustus 2025 (23-08-2025)
DoeMeeHuis Linschoten breidt uit (22-08-2025)
Ontdek Alpha (22-08-2025)
Adopteer een boomspiegel (22-08-2025)
Verkeersmaatregelen Jaarmarkt(festival) Montfoort (20-08-2025)
Komt u ook naar de Doortrapmiddag? (20-08-2025)
Helikopteroefening (20-08-2025)
|